Η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλα στη Μόρια και η άρνησή του να συναντηθεί με την επιτροπή εργαζομένων στο hotspot για τα προβλήματα που επικρατούν για την επιτροπή εργαζομένων του Κέντρου «δείχνει ξεκάθαρα τι στάση τηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και το ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

«Έχει γίνει πολλές φόρες λόγος», λένε οι εργαζόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν χωρίς να παρθούν κάποια ιδιαίτερα μέτρα: «Η κατάσταση αντιμετωπίζεται από τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι όμως δεν επαρκούν».

Η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων για σταθερή κάλυψη των θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν είναι παραπάνω από επιτακτική, επισημαίνουν. Όμως αντί αυτού οι εργαζόμενοι «λαμβάνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης, μένοντας ουσιαστικά στην αβεβαιότητα, χωρίς να γίνεται λόγος για ανανέωση παρά τις όποιες υποσχέσεις ακούγονταν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το hot spot από τις 12 Απριλίου να αποδυναμωθεί από τους πρώτους συναδέλφους που τελειώνει η σύμβασή τους και ακολουθεί το μεγαλύτερο κομμάτι από τις 19/4, με τα όποια προβλήματα θα ακολουθήσουν από την αποχώρησή μας για τη λειτουργία του hot spot και την ασφάλεια των προσφύγων».

Για τους παραπάνω λόγους θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, επί της Κομνηνάκη 43, στη Μυτιλήνη. Επίσης, συμμετέχουν στη δράση που έχει κηρύξει το ΠΕΚ στις 23 Μαρτίου έξω από το Κέντρο της Μόριας.