Η πρόταση προβλέπει τη συμμετοχή σε σειρά τουριστικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ορισμένες απ’ αυτές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά. Κατά συνέπεια, τα κονδύλια που ενδεχόμενα θα δεσμευτούν θα χρησιμοποιηθούν για τις διοργανώσεις του επόμενου έτους. Άγνωστο είναι τι θα γίνει στις περιπτώσεις που έχει ήδη αποφασισθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας. Συνοπτικά, οι εκθέσεις όπου προτείνεται να συμμετάσχει η Λέσβος είναι:

- Η Έκθεση Ουτρέχτης. Πρόκειται για τη διεθνή έκθεση τουρισμού «Vakantiebeurs», που διεξάγεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας κάθε Ιανουάριο.

- Έκθεση Κωνσταντινούπολης. Η διεθνής έκθεση τουρισμού της Κωνσταντινούπολης «EMITT» πραγματοποιείται τον Ιανουάριο κάθε έτους. Συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου και τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού «ΙΤΕ» («International Tourist Exhibitions»).

- Έκθεση Πράγας. Η «Holiday World» πραγματοποιείται στην Πράγα κάθε Φεβρουάριο. Είναι η έκθεση που δίνει βάση στον τουρισμό με όλες τις εναλλακτικές του μορφές.

- Έκθεση Σόφιας. Πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο στη Σόφια της Βουλγαρίας. Μέχρι τώρα, η μεγάλη προσέλευση τόσο επαγγελματιών του κλάδου όσο και κοινού, καθώς και η σημαντική υποδοχή της ελληνικής συμμετοχής ανέδειξαν το αυξανόμενο και συνεχές ενδιαφέρον της βουλγαρικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα τα νησιά.

- Έκθεση Βερολίνου («ΙΤΒ»). Η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου διεξάγεται στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία κ.ά. Η «ΙΤΒ» είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου καθώς και δυνατότητες συνεργασίας.

- Έκθεση Μόσχας. Πραγματοποιείται το Μάρτιο και είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ρωσίας. Έχει αναγνωριστεί ως η καλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας και αποτελεί σίγουρη επιλογή των εκθετών.

- Έκθεση Λονδίνου. Η διεθνής έκθεση «World Travel Market» θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2017. Διοργανώνεται ετησίως με μεγάλη επιτυχία και χαρακτηρίζεται ως κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία.

- Έκθεση «Grekland Panorama» στη Σουηδία. Με 11.000 επισκέπτες σε δύο μέρες, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα στη Σουηδία και αφορά την Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της χώρας μας.

- Έκθεση Σμύρνης. Η «Travel Turkey Izmir» θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στο διάστημα 7-10 Δεκεμβρίου 2017 στο νεότερο και πιο σύγχρονο εκθεσιακό συγκρότημα στην Τουρκία «Fuarizmir».

- Έκθεση Βαρσοβίας. Η έκθεση «Greckapanoramapoland» θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2017 στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

 

Ελληνικές τουριστικές εκθέσεις

Η προβολή στον ελλαδικό χώρο δεν περιορίζεται μόνο σε τουριστικές εκθέσεις, περιλαμβάνει κι άλλες δράσεις, καθώς στόχος είναι να γίνει προβολή σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας για να προσελκυθούν μεμονωμένοι τουρίστες. Ειδικότερα προτείνεται:

- Η διεθνής έκθεση «Philoxenia», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα 17-20 Νοεμβρίου 2017, αξιοποιώντας τη δυναμική της και την επί 33 έτη επιτυχημένη πορεία της, παραμένει σημαντικό τουριστικό γεγονός και σημείο συνάντησης επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

- Έκθεση «Ποσειδώνια», που πραγματοποιείται στον Πειραιά.

- Παράλληλα, προτείνεται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής να συμπεριληφθούν και συμμετοχές σε εκθέσεις όπως είναι: α) «Festival Ελαιολάδου και Ελιάς» (Αθήνα, Απρίλιος 2017), «Ελλάδα - Γιορτή - Γεύσεις» Αθήνας (Μάιος 2017), «Ελλάδας Γεύσεις» (Αθήνα, Μάιος 2017), «Agro Quality Festival» Αθήνας (Οκτώβριος 2017).

Επίσης, στην πρόταση περιλαμβάνεται η διοργάνωση καμπάνιας προβολής της Λέσβου στο «Σύνταγμα» στην Αθήνα και στην «Πλατεία Αριστοτέλους» (Θεσσαλονίκη). Ακόμη, προβλέπεται η συμμετοχή σε τέσσερις εμπορικές περιφερειακές εκθέσεις επαρχιακών πόλεων της Ελλάδας, όπως Καβάλας, Κοζάνης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Θεσσαλονίκης κ.ά.