Δεύτερη Ανάγνωση

27/04/2017 - 11:44

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ…

Μια κυρία ως διαμαρτυρία, πετάει σε υπουργό ένα καλσόν! Ένας άλλος με σφυρί χτυπάει κατακέφαλα τον γνωστό τηλεοπτικό οπαδό του Ολυμπιακού, Τάκη Τσουκαλά! Και ο Νίκος Δήμου, γνωστός διανοούμενος, με σχόλιο του, προσβάλει τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού. Και ο …διάλογος καλά κρατεί! Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τρεις διαφορετικές περιπτώσεις με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Να προσβάλλουν την προσωπικότητα του άλλου σε μια δήθεν επιχειρούμενη διαδικασία διαλόγου. Πού; Σε μια χώρα όπου ξεκίνησε ο διάλογος και σήμερα κινδυνεύει να ενταφιαστεί στο σωρό του θυμού, του λαϊκισμού ή αν θέλετε ακόμα και της απογοήτευσης. Μια απογοήτευση που ούτως ή άλλως είναι λογική. Επτά χρόνια οικονομικής κρίσης δεν είναι καθόλου λίγα. Έχει ξεχαρβαλώσει κάθε κοινωνική μας έκφραση, ενώ δημιούργησε κατάθλιψη αλλά και οργή σε χιλιάδες κόσμο. Τι διάθεση να υπάρχει για διάλογο; Ένας διάλογος που μοιραία βουλιάζει στην καθημερινότητα και στην ανάγκη μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτών ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας.. Αλλά πέρα απ’ αυτό. Το να επιχειρείς διάλογο σε μια θυμωμένη, αλλά και …σκυμμένη στα κινητά της, κοινωνία, η οποία πλέον «διαπαιδαγωγείται» με εξυπνακίστικες ολιγόλογες αναρτήσεις στα social media, θεωρείται πλέον αυτοκτονία. Από την άλλη πάλι έχουμε μια σειρά διανοουμένων που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με μια αφ’ υψηλού θεώρηση. Ως (υποτίθεται) πεφωτισμένοι, αδυνατούν ν’ αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας, τα λάθη των προηγούμενων πολιτικών και θέλουν απλώς να καθοδηγήσουν το εκλογικό σώμα στον …σωστό δρόμο. Κι έχουμε το φαινόμενο, στα παλαιά αναπαλαιωμένα κόμματα όπου υποτίθεται έχουν έλθει νέες ηγέτες με νέο πνεύμα, να εμποδίζεται ο διάλογος. Ή τουλάχιστον να γίνεται διάλογος αρκεί ν’ ακολουθεί τις …ράγες της εκάστοτε κομματικής ηγεσίας. Πάρτε παράδειγμα τις λεγόμενες κεντροαριστερές δυνάμεις που αντί να βρίσκουν διόδους συνεννόησης και συνένωσης δυνάμεων, έχουν αποδυθεί σ’ έναν σκληρό αγώνα διατήρησης θυλάκων εξουσίας. Όποιο στέλεχος εκφράσει διαφορετική άποψη …αποκεφαλίζεται, που κομψά βέβαια ονομάζεται διαγραφή! Όχι τίποτα αλλά μας κάνουν να ζηλεύουμε την …πανσπερμία των απόψεων που υπάρχει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πόσο θα πάει και πού θα καταλήξει αυτή η κατάσταση; Το σίγουρο όμως είναι ότι οι μεν κομματικοί προσαρμόζονται στις βουλές του εκάστοτε αρχηγού, όσοι δε είναι εκτός, περιθωριοποιούνται. Κι ευτυχώς που υπάρχουν τα social media για να βγάζουμε το άχτι μας με τις αναρτήσεις. Διαφορετικά θα είχαμε βγει όλοι στους δρόμους με τα τσεκούρια…

 

Κανένα πολιτικό περιθώριο για νέο κόμμα, σύμφωνα με έρευνα ανάλυσης. Σχολιασμός στις «Απόψεις».

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ….

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1969

Ο Παττακός στη Μυτιλήνη

Ο αντιπρόεδρος της Χούντας με την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανός Παττακός, έρχεται στη Μυτιλήνη επικεφαλής κλιμακίου απαρτιζόμενου από γενικούς γραμματείς διαφόρων υπουργείων. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο νομάρχης Λέσβου, Κ. Δορκοφίκης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Ζαννής Καμπούρης, και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών φορέων. Μετέβη στην Καλλιθέα όπου θεμελίωσε τις Εργατικές Κατοικίες, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε το θεμέλιο λίθο του Γυμνασίου Θηλέων. Τέλος, επισκέφθηκε τον Μανταμάδο, όπου συναντήθηκε με τους εκεί εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και μίλησε σε συγκέντρωση.

 

 

ΕΙΠΕ

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την Αγιάσο χωρίς τα καφάσια και τα εμπορεύματα, έτσι όπως εκτίθενται σήμερα μπροστά από τα μαγαζιά στα γραφικά σοκάκια».

Γιώργος Κατζανός, αντιδήμαρχος και Αγιάσου σχολιάζοντας τις δικαστικές περιπέτειες των καταστηματαρχών του χωριού («Τα Νέα της Λέσβου»)

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 40 θέσεις καθαριότητας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ..

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» του Θοδωρή Δεύτου στο «Book & Art» στις 8 μ.μ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Καφενεία σε Δύση και Ανατολή» στην Φωτογραφική Εταιρεία Λέσβου από 7 μ.μ. - 9 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Έκθεση ζωγραφικής της Νίκης Ελευθεριάδη με τίτλο «Τοπία της Λέσβου και της φαντασίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη, ώρες 10 π.μ. έως 2:30 μ.μ. και 7 μ.μ. έως 9 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Η Καλύτερη Στιγμή τους» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey