Τις πτυχές του νομού 4430/2016 για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία καθώς και τα εργαλεία υποστήριξης για την ενίσχυση του παραπάνω τομέα στην Ελλάδα θα αναλύσει η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου κατά τη διήμερη επίσκεψή της στη Λέσβο στις 21 και 22 Μαρτίου.

Η ανάδειξη του συγκεκριμένου τομέα, η δημιουργία συνεργατικών επιχειρήσεων προωθείται από την κυβέρνηση ως βασική απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά και της δίκαιης κατανομής του παραγόμενου πλούτου στη χώρα.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της, η υπουργός θα επισκεφθεί τα γραφεία της οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους» και τους συνεταιρισμούς γυναικών Αγίας Παρασκευής. Στο Μεσότοπο θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες των συνεταιρισμών γυναικών της Άγρας, των Παρακοίλων, του Σκαλοχωρίου και φυσικά του Μεσοτόπου.

Την δεύτερη ημέρα παραμονής της στο νησί, θα μιλήσει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου με θέμα «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, τάσεις και προοπτικές». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 3.00 το απόγευμα.