Συνάντηση με τον υπ. Υγείας, ζητούν Καλογήρου και Προβέτζας

Με το Αιμοδυναμικό στο επίκεντρο

27/04/2017 - 11:31

Επιστολή σχετική με την ανάγκη λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, απέστειλε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Προβέτζας.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης το έργο «Αναδιαρρυθμίσεις - επεκτάσεις και προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης Βοστάνειο», που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο» 2014-2020, προϋπολογισμού 25.208.900 ευρώ με φορέα υλοποίησης τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Στις εργασίες του ανωτέρου έργου έχουν προβλεφθεί και εκείνες που αφορούν στη δημιουργία κατάλληλου χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Παράλληλα είναι ανοιχτή στο Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο» από τις 8 Μαρτίου 2017, πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «Επέκταση, αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας», με την οποία δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης στους φορείς υγείας για προμήθεια εξοπλισμού και έχει ημερομηνία λήξης στις 9 Ιουνίου 2017.

Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στη Λέσβο, η περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κρίνουν χρήσιμη και επιτακτική μια συνάντηση με τον κ. Ξανθό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey