Μέσα σε ένα επιδεινωμένο από τα μνημόνια εργασιακό καθεστώς, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο, έχοντας να αντιπαλέψουν κάθε λογής παραπληροφόρηση.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς της Λέσβου παραμένουν απλοί παρατηρητές αυτής της κατάστασης, χωρίς να λαμβάνουν μέριμνα για να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα αυτά.

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τους τελευταίους μήνες οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου είναι αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες προσπάθειες παρέμβασης στο έργο τους από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνουμε ότι ουδένα δημόσιο πρόσωπο διατηρεί δικαίωμα εξαίρεσης από την ρητή και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του δημοσιογράφου να κρίνει και να ελέγχει εκείνους που ασκώντας εξουσία πρωταγωνιστούν σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής.

Οι εκάστοτε παράγοντες κυβερνόντων κομμάτων πρέπει να γνωρίζουν πως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους με γνώμονα την διασφάλιση και διαφύλαξη του αγαθού της ενημέρωσης, ακρογωνιαίου λίθου για την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.