Με τη νέα γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα συναντήθηκε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, προκειμένου να την ενημερώσει για τα θέματα που αφορούν τη Λέσβο. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε κάνει ο βουλευτής με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να ενημερώσει αυτοπροσώπως την κ. Πέρκα για τις εκκρεμείς υποθέσεις του ΝΟΜ, του κληροδοτήματος Παναγιώτη Μιχαλέλλη στο Πλωμάρι και τη χάραξη του αιγιαλού της Ερεσού που χειρίζεται το Υπουργείο, με στόχο να επισπευσθούν οι όποιες πρωτοβουλίες και να μη χαθεί χρόνος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νικολάρα, η οποία είχε συνεργαστεί για την υπόθεση του ΝΟΜ με την προηγούμενη διοίκηση της Γενικής Γραμματείας υπό τον κ. Μαντζάκο καθώς και ο Σπύρος Πιπεράς, εκ μέρους του Συλλόγου των Απανταχού Ερέσιων «Θεόφραστος».

Όσον αφορά το γηροκομείο Πλωμαρίου, ο βουλευτής ενημέρωσε την κ. Πέρκα για τις προσπάθειες που γίνονται απ’ όλους ώστε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία που να διευκολύνει τη λειτουργία των κληροδοτημάτων υπό το σημερινό καθεστώς των τεράστιων και πολλές φορές δυσλειτουργικών Καλλικρατικών Δήμων, και τελικά να επιστρέφει τα κληροδοτήματα εκεί που πραγματικά ανήκουν -στην προκειμένη περίπτωση, στην κοινότητα Πλωμαρίου.

Η κ. Πέρκα επισήμανε πως το θέμα αλλαγής χαρακτηρισμού κληροδοτημάτων δεν άπτεται άμεσα των αρμοδιοτήτων της, ωστόσο συμφώνησε πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει και από την πλευρά της ώστε να παρθεί άμεσα πρωτοβουλία από τον αρμόδιο φορέα.