Στη λύση ενός νέου κτηρίου συγκλίνουν όλες οι απόψεις αναφορικά με το γνωστό και -αδιέξοδο μέχρι στιγμής- πρόβλημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Οι δράσεις του σχολείου αλλά και το πρόγραμμά του το κατατάσσουν υψηλά στις προτιμήσεις των μαθητών, φτάνοντας πια να έχει δύο τμήματα στην πρώτη τάξη Γυμνασίου, κάτι που είναι θετικό μεν, αλλά αρνητικό ως προς την έκταση που δεν του έχει παραχωρηθεί, δημιουργώντας ζήτημα ασφυξίας κατά τη «συγκατοίκησή» του με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό τον αντιδήμαρχο Παιδείας Παναγιώτη Κατσαβέλλη, τον διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη, τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Καπιωτά αλλά και εκπροσώπους του 5ου Γυμνασίου και τους δύο διευθυντές των σχολείων. Ο κ. Γαληνός επανέλαβε τη θέση που είχε διατυπώσει κατά την πρόσφατη διαμαρτυρία των μαθητών για την αναγκαιότητα εξεύρεσης οικοπέδου και ανέγερσης νέου κτηρίου, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Το κτήριο της σχολής ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα επανέφερε ως πιθανή πρόταση ο κ. Κατσαβέλλης, γνωρίζοντας ωστόσο τις ενστάσεις του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού που έχουν επισκεφτεί το χώρο και τον κρίνουν ακατάλληλο. Δεν απέκλεισε πάντως την εξεύρεση χώρων και την τοποθέτηση κοντέινερ.

Στα 23 χρόνια αναζήτησης λύσης στο πρόβλημα της στέγασης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Δαλδαράς, που, αντικρούοντας το επιχείρημα του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου για τους όρους ίδρυσης νέου τμήματος, απάντησε: «Το δεύτερο τμήμα του σχολείου μας λειτούργησε με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Παιδείας και τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η λειτουργία ή μη δεύτερου τμήματος θα κριθεί από τις αιτήσεις των παιδιών. Ευθύνη του Δήμου είναι να βρει χώρους για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών».