Με την ευκαιρία της κατάθεσης των αιτήσεων δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις από τους υποψηφίους και το μεγάλο ενδιαφέρον για τις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου με το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τα Σώματα Ασφάλειας (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική), οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Ένστολα Επαγγέλματα: Εισαγωγή - Σχολές - Εργασιακός Βίος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Λυκείου (Κεντρικά Λύκεια). Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους να ενημερωθούν και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εισαγωγή, τις σχολές και τις εργασιακές συνθήκες των ένστολων επαγγελμάτων σε Στρατό, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

 

Θεματικοί άξονες

Οι θεματικοί άξονες της εκδήλωσης είναι οι εξής:

-Πληροφορίες και επισημάνσεις σε ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις Εισαγωγής (ΠΚΕ) στα Σώματα Ασφαλείας.

- Πληροφόρηση και στοιχεία που αφορούν τις στρατιωτικές σχολές, τις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όπως τα αντικείμενα που διδάσκονται, οι ειδικεύσεις και οι τομείς καθεμίας από αυτές.

- Ενημέρωση για τη ζωή των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες που προκύπτουν, την επαγγελματική αποκατάσταση και τις προοπτικές εξέλιξης.