Βαίνει προς... υλοποίηση μία (χιλιο)αποφασισμένη παρέμβαση!

Κάρτες στάθμευσης στο "Χατζηδήμου"- Παέι για... πεζοδρόμηση η Κομνηνάκη

24/04/2017 - 13:51 Ενημερώθηκε 24/04/2017 - 14:11

Μετά την επί ένα περίπου χρόνο πιλοτική – δοκιμαστική εφαρμογή της πεζοδρόμησης της οδού Κομνηνάκη και του Πάρκου Χατζηδήμου, που ακολούθησε την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η ισχύουσα κατάσταση μονιμοποιείται και για τη φετινή περίοδο.

 

Εκκρεμούσε η υλοποίηση της άμεσα συσχετιζόμενης απόφασης για χορήγηση καρτών διέλευσης και στάθμευσης των οχημάτων των περιοίκων και των ενοίκων δύο ξενοδοχείων περιμετρικά του Πάρκου Χατζηδήμου, καθώς και η ακριβής οριοθέτηση των θέσεων parking των δικαιούχων.

 

Κατόπιν αυτών και μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής, προχώρησε στην καταγραφή όλων των δικαιούχων βάσει της απόφασης, καθώς και στην οριοθέτηση των ατομικών χώρων parking, όπου θα δικαιούται να σταθμεύει το όχημά του ο κάθε περίοικος ή ένοικος των δύο ξενοδοχείων. Ακολούθως προχώρησε στην έκδοση ευμεγεθών ατομικών καρτών διέλευσης & στάθμευσης για το κάθε όχημα, οι οποίες θα τοποθετηθούν εμφανώς στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων όλων των δικαιούχων, ώστε να είναι απολύτως ορατές σε πιθανούς ελέγχους της Τροχαίας.  

 

Όλοι οι δικαιούχοι των καρτών ελεύθερης διέλευσης & στάθμευσης των οχημάτων τους στο Πάρκο Χατζηδήμου (22 αυτοκίνητα και 7 δίκυκλα), καλούνται να περάσουν από τα Γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα), προκειμένου να τις παραλάβουν, από τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017.

 

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς των οχημάτων, ο τρόπος κυκλοφοριακής λειτουργίας της εν λόγω περιοχής, όπως αυτός ισχύει σήμερα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ.:

 

  • Πλήρης πεζοδρόμηση επί 24ώρου βάσεως της οδού Κομνηνάκη, από το ύψος του καταστήματος “Μουσικό Καφενείο” έως την είσοδο του Πάρκου Χατζηδήμου. Πλήρης απαγόρευση διέλευσης, στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων. *** Διασαφηνίζεται, ότι καθόλο το μήκος του πεζοδρόμου, μπορούν να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τηρουμένων των περιορισμών που ισχύουν από τη νομοθεσία.     

 

  • Απαγόρευση διέλευσης, στάσης και στάθμευσης περιμετρικά του Πάρκου Χατζηδήμου, αυστηρά για όλα τα οχήματα. Εξαίρεση τα οχήματα που ανήκουν στους περιοίκους – επαγγελματίες, οι οποίοι είναι κάτοχοι ειδικής κάρτας διέλευσης & στάθμευσης. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους ενοίκους των ξενοδοχείων με τη χορήγηση extra ειδικών καρτών εισόδου. Επίσης κατ’ εξαίρεση, η διέλευση και μερική στάση, επιτρέπεται στα ταξί για τη μεταφορά περιοίκων και ενοίκων των υφιστάμενων δύο ξενοδοχείων (όλο το 24ωρο). Η ροή των αυτοκινήτων αυτών εντός του Πάρκου Χατζηδήμου, θα ακολουθεί την αντίστροφη φορά των δεικτών του ρολογιού.

 

  • Μονοδρόμηση της οδού Τενέδου, με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Κομνηνάκη στην οδό Κουντουριώτη (Προκυμαία). Ουσιαστικά χρησιμοποιείται υποχρεωτικά, μόνο από τα οχήματα που κινούνται στη Σκρα και εισέρχονται στην Κομνηνάκη, καθώς και από τα οχήματα των περιοίκων ή ταξί που εξέρχονται του Πάρκου Χατζηδήμου. Όλα αυτά τα οχήματα, μόλις φθάνουν στη συμβολή των οδών Τενέδου και Κομνηνάκη, υποχρεωτικά χρησιμοποιούν την Τενέδου.

 

  • Μονοδρόμηση της οδού Ίμβρου, με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Κουντουριώτη (Προκυμαία) στην οδό Κομνηνάκη. Υποχρεωτική πορεία όλων των οχημάτων που εισέρχονται στην Ίμβρου, η δεξιά στροφή επί της Κομνηνάκη. Κατ’ εξαίρεση ειδική άδεια αριστερής στροφής προς την Κομνηνάκη, έχουν οι κάτοχοι των ειδικών καρτών διέλευσης και τα ταξί για τη μεταφορά περιοίκων και ενοίκων ξενοδοχείων (όλο το 24ωρο), καθώς και τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας για συγκεκριμένες πρωινές ώρες (7 π.μ.  – 10 π.μ.). 

 

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, δήλωσε για την επέκταση της απόφασης αυτής και τη χορήγηση των καρτών: “Ο τρόπος λειτουργίας της περιοχής “Κομνηνάκη – Χατζηδήμου”, με την πλήρη πεζοδρόμηση και την κατ’ εξαίρεση χορήγηση ειδικών καρτών διέλευσης & στάθμευσης στους περιοίκους και στα ξενοδοχεία, αποτελεί μία πραγματική καινοτομία για την πόλη της Μυτιλήνης, στην οποία προχωρήσαμε σε στενή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Νίκο Καρασάββα. Η εν λόγω απόφαση – εφαρμογή, που δεν είναι συνηθισμένη και απλή, αλλά πολυσύνθετη για τα δεδομένα της Μυτιλήνης, αποτελεί τη βέλτιστη λύση. Προήλθε κατόπιν πολλών και συνεχών διαβουλεύσεων, με το σκεπτικό φυσικά της αντίληψης – αναγκαιότητας πεζοδρομήσεων στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Απαιτείται η συμπόρευση όλων των εμπλεκομένων, Τροχαίας, περιοίκων, καταστηματαρχών, πεζών και οδηγών, με την ευλαβική τήρηση των αποφάσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ., ώστε η περιοχή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής οχλήσεις, να αξιοποιηθεί επιτέλους, όπως της αξίζει”.

  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey