Μαγευτική η εμφάνιση μαθητών και καθηγητών των Μουσικών Σχολείων Μυτιλήνης και Πάτρας

13/04/2017 - 15:29 Ενημερώθηκε 13/04/2017 - 15:48

Μια μαγευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, που γέμισε ασφυκτικά την Κυριακή 2 Απριλίου, για να παρακολουθήσουν την κοινή συναυλία των μουσικών σχολείων της Μυτιλήνης και της Πάτρας!
Από τον Χατζηνάσιο, τον Γκάτσο, τον Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι, ως τον Rachmaninoff, τον Moses Hogan και τον Andrew Lloyd Webber, περισσότεροι από 200 χορωδοί και μουσικοί μας ταξίδεψαν σε «Μουσικές της Ελλάδας και της Ευρώπης»

Η μουσική συνάντηση των δύο σχολείων πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της περσινής τους συνεργασίας, όταν το σχολείο της Μυτιλήνης είχε ταξιδέψει στην Πάτρα, και στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, που ενθαρρύνει την επικοινωνία, συνεργασία και συνδημιουργία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχολεία χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές και οι καθηγητές των σχολείων συνεργάστηκαν αρμονικά, μαζί με τα μέλη χορωδιών ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας, Ε.Θ.Ο.Κ. Λέσβου, Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης» και Animato και κατάφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, σε μια από τις πιο ιδιαίτερες συναυλίες, που έχει φιλοξενήσει το δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του θεατρικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου της Μυτιλήνης, το οποίο παρουσίασε επτά θεατρικά σκετς με κεντρικό θέμα την αγάπη και τον έρωτα.Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αναφέρθηκε και συζητήθηκε και το μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Σχολείου της Μυτιλήνης. Δεκάδες μαθητές και καθηγητές αναγκάζονται να δουλέψουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, στριμωγμένοι σε ελάχιστες αίθουσες, ενώ είναι χαρακτηριστικό, πως οι πρόβες για την εκδήλωση της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν στο... γυμναστήριο του κτηρίου, όπου φιλοξενείται το Μουσικό Σχολείο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey