Παράπονα από τα σχολεία Λουτρόπολης Θερμής και Ακαδημίας

Νερά μπάζουν οι εσωτερικοί χώροι του 3ου Δημ. Σχ. Μυτιλήνης Νερά μπάζουν οι εσωτερικοί χώροι του 3ου Δημ. Σχ. Μυτιλήνης

Εκτός ενεργειακής αναβάθμισης

13/04/2017 - 12:56 Ενημερώθηκε 13/04/2017 - 13:05

 

Εκτός της λίστας των υποψήφιων σχολείων για ενεργειακή αναβάθμιση, έμειναν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λουτρόπολης Θερμής με τον οικείο Σύλλογο Γονέων να εκφράζει την αγανάκτησή του στο «Ε», ενώ παράπονα έκαναν στην εφημερίδα μας και γονείς των σχολείων της πρώην Ακαδημίας, καθώς το συγκρότημα έμεινε κι αυτό εκτός της λίστας. Αναφορικά με τα εσωτερικά αίθρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου που μπάζουν νερά, θα υπάρξει λύση είπαν οι αρμόδιοι, το θέμα είναι όμως τι θα γίνει με τις «μπετόβεργες» που «ξεχειλίζουν» από τα κτήρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Λυκείου της Ακαδημίας.

Ειδικότερα, ο Σταύρος Τράτας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λουτρόπολης Θερμής, ανέφερε ότι «ο φάκελος για την κατασκευή καινούριου σχολείου σιωπηλά αποσύρθηκε από τον Δήμο και τη θέση του φακέλου πήρε η υπόσχεση την οποία μου έδωσε προσωπικά στο γραφείο του δίνοντας το χέρι του, υπόθεση που αφορούσε ψυχές 60 μαθητών που έχουν και αυτές δικαίωμα σε καλύτερες συνθήκες μάθησης». Από την άλλη ο Σύλλογος ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Δημήτρη Αλεξίου, για το ότι «έχουν διάθεση και θέλουν να βάλουν πλάτη στα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά», όπως επίσης και τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Νίκο Καρασάββα «που ως εντεταλμένος για τη Θερμή προσπαθεί και αυτός για το σκοπό μας».

 

Τα προβλήματα

Δύο τάξεις, η Ε΄ και το Τμήμα ένταξης, λειτουργούν στο υπόγειο χωρίς παράθυρο και με υγρασία. Οι υπόλοιπες τάξεις είναι πολύ μικρές και χωρισμένες με παγωμένα -ιδιαίτερα το χειμώνα- μεταλλικά πάνελ χωρίς ηχομόνωση.

«Εδώ και 20 χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από τους αρμόδιους στα σχολεία μας», λέει ο κ. Τράτας, ο οποίος εξηγεί ότι ο Σύλλογος έχει προβεί σε μικροκατασκευές φτιάχνοντας παράθυρα και λεκάνες στο Νηπιαγωγείο μέσω λαχειοφόρων αγορών. «Οι τάξεις είναι μέσα στην υγρασία, η σκεπή του σχολείου είναι πανάρχαια και η βεράντα έχει φουσκώσει και πέφτουν οι σοβάδες. Επίσης εξαιτίας της απώλειας ενέργειας, το σχολείο καταναλώνει πολύ περισσότερο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ την ίδια ώρα οι συνθήκες είναι επικίνδυνες και ανθυγιεινές για τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου», προσθέτει.

 


Υγρασία και πολλά κτηριακά προβλήματα στα σχολεία της Λουτρόπολης Θερμής

 

Οι εξηγήσεις

«Ο κ. δήμαρχος μού εξήγησε πολύ ευγενικά και ξεκάθαρα ότι την ανέγερση του νέου σχολείου θα πρέπει να την ξεχάσω, γιατί ο φάκελος με τη δημιουργία σχετικής μελέτης δεν είναι στα ποσά που θα έπρεπε και ότι τα παιδιά είναι λίγα για να έχουν μεγαλύτερο και πιο καινούριο σχολείο από τα υπόλοιπα παιδιά του νησιού. Για να με καθησυχάσει όμως, μου έδωσε το λόγο του και μου υποσχέθηκε δια χειραψίας ότι τα σχολεία θα είναι από τα πρώτα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για το 2017,» τόνισε. Αντ’ αυτού στις 31 Μαρτίου, ο κ. Τράτας διαπίστωσε ότι δεν ήταν στην εν λόγω λίστα.

Και κατέληξε: «Σχολεία δεν είναι μόνο τα σχολεία της Μυτιλήνης και των μεγάλων εμπορικών και φημισμένων χωριών, αλλά και της Θερμής. Δικαίωμα σε καλύτερες συνθήκες μάθησης έχουν όλα τα παιδιά».

Λόγω της χτεσινής παρουσίασης του master plan του λιμανιού, δεν έγινε εφικτό να επικοινωνήσουμε με το δήμαρχο, τη θέση του οποίου θα καταγράψουμε σε επόμενο ρεπορτάζ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey