Πανηγυρική ήταν η αθώωση της προέδρου και στελεχών - ιδρυτικών μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον», για τα βαρύτατα ποινικά αδικήματα (ψευδής καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση) με τα οποία παραπέμφθηκαν, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας Πλωμαρίου, να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης.

Ο λόγος; Γιατί, ως ενεργοί πολίτες, υπερασπίστηκαν τα αυτονόητα: το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή το συμφέρον όλων και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλαν επιστολή, ως κάτοικοι της περιοχής, προς τους τότε αρμοδίους του Δήμου Λέσβου (προηγούμενο δήμαρχο και γεωγραφικό αντιδήμαρχο), που είχαν νομική και ηθική υποχρέωση προστασίας του ζωτικού και φυσικού παράκτιου πόρου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για τους κατοίκους του Πλωμαρίου, από τους οποίους ζήτησαν να παρέμβουν, μόλις πληροφορήθηκαν ότι στον όρμο της γραφικής Αγίας Βαρβάρας, επίκειται πολύ σύντομα η ανέγερση οικοδομήματος εντός δημοσίου-κοινόχρηστου χώρου, κατά γενική μαρτυρία πάρα πολλών κατοίκων της περιοχής.

Τόσο η εισαγγελέας της έδρας, όσο και οι τρεις δικαστές του Δικαστηρίου, με ομόφωνη απόφασή τους, τους έκριναν αθώους για τα παραπάνω αδικήματα.

Σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος «Το Πόλιον», αφού αναφέρεται στη δικαστική αυτή περιπέτεια, σημειώνει ότι «το δυσάρεστο της υπόθεσης αυτής είναι ότι δικηγόρος της Πολιτικής αγωγής ήταν ο νυν γεωγραφικός αντιδήμαρχος του Πλωμαρίου (σ.σ. Μανώλης Αρμενάκας), ο οποίος στην αγόρευση του, καταφέρθηκε πολλαπλώς εναντίον του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Πόλιον” και γι’ αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και αγανάκτηση του».

 

ΦΩΤΟ