Τουριστικοί πράκτορες της Λέσβου συναντήθηκαν με 21 Τούρκους συναδέλφους τους

Δειλά βήματα προσέλκυσης τουριστών από τη Σμύρνη

01/03/2017 - 14:01

Το τριήμερο της Αποκριάς - Καθαράς Δευτέρας φιλοξενήθηκαν στη Λέσβο 21 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες από την Tursab Σμύρνης σε μια προσπάθεια του Επιμελητηρίου Λέσβου και της τοπικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, σε συνεργασία και με το Δήμο Λέσβου, να προσελκύσουν Τούρκους τουρίστες στο νησί.

Το τριήμερο της Αποκριάς - Καθαράς Δευτέρας φιλοξενήθηκαν στη Λέσβο 21 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες από την Tursab Σμύρνης σε μια προσπάθεια του Επιμελητηρίου Λέσβου και της τοπικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, σε συνεργασία και με το Δήμο Λέσβου, να προσελκύσουν Τούρκους τουρίστες στο νησί.

Σε δηλώσεις του στο «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς τόνισε ότι οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες έφυγαν από τη Λέσβο ενθουσιασμένοι με αυτά που είδαν. Το Σάββατο στο Επιμελητήριο Λέσβου οι Τούρκοι πράκτορες είχαν συνάντηση με Λέσβιους συναδέλφους τους προκειμένου να προχωρήσουν σε απευθείας συνεργασίες. Να σημειωθεί ότι τα τουριστικά γραφεία του νησιού που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν μόλις επτά!!!

Κι ενώ στη Λέσβο γίνονται δειλά βήματα για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου, στη Χίο πάνω από 1.500 τουρίστες από την περιοχή της Σμύρνης βρέθηκαν στο νησί για τις μέρες της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Το «Fam Trip» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες είναι αποτέλεσμα των επαφών που είχαν το περασμένο Δεκέμβριο στη Σμύρνη η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου και της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου με την Tursab Σμύρνης. Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της Σμύρνης που συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία της Λέσβου εδώ και χρόνια, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός τουριστικών γραφείων που στέλνουν για πρώτη φορά εκπροσώπους τους στο νησί.

Σύμφωνα με τον κ. Μυρσινιά, οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες υποσχέθηκαν ότι είτε θα αυξήσουν τους τουρίστες που στέλνουν στη Λέσβο είτε θα εντάξουν για πρώτη φορά τη Λέσβο στους τουριστικούς τους προορισμούς. Παρόμοιες δράσεις και ενέργειες προβολής θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Η Tursab Σμύρνης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, θεωρεί απαραίτητη την αναθέρμανση του τουριστικού πακέτου Σμύρνης - Μυτιλήνης με διάφορες κοινές και μεμονωμένες ενέργειες, ώστε η Λέσβος να ξαναμπεί στις πρώτες επιλογές των Τούρκων πελατών τους, κάτι που είναι εφικτό, διότι εντοπίστηκαν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

 

Τούρκοι τουρίστες στη Χίο

 

Οι φορείς της Χίου έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών στο νησί, χωρίς να λείπουν οι αδυναμίες και τα προβλήματα.

Η βάση για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τη Χίο είναι η πυκνή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Τσεσμέ. Παράλληλα, οι φορείς του νησιού οργανώνουν συχνά την προβολή της Χίου στη Σμύρνη, που είναι η βασική αγορά στην οποία απευθύνονται λόγω της εγγύτητας. Η Χίος δέχεται σημαντικό αριθμό Σμυρνιών τουριστών το Πάσχα για να δουν το ρουκετοπόλεμο, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για να χαρούν το εορταστικό κλίμα των μεγάλων γιορτών της Ορθοδοξίας και τις απόκριες για τις γιορτές που διοργανώνονται στα Θυμιανά. Εκτός από τη Σμύρνη, το γειτονικό νησί προσελκύει τουρίστες κι από άλλες περιοχές (Αλάτσατα, Κουσάντασι κ.λπ.).

 

 

Πρόβλημα η έλλειψη απευθείας σύνδεσης

 

Μείζον πρόβλημα για τη Λέσβο είναι η έλλειψη απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σμύρνη. Χωρίς σύνδεση είναι αδύνατο να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό του Σαββατοκύριακου για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης.

Οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί ως σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου τονίζεται ότι αναμένονται εξελίξεις από τις προσπάθειες του Δήμου Σμύρνης!!! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στόχος είναι τα δρομολόγια του πλοίου να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, το πλοίο που θα εκτελεί τα δρομολόγια θα είναι τύπου Καταμαράν και το εισιτήριο για ταξίδι μετ’ επιστροφής θα κοστίζει 60 ευρώ.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη με πλοίο επιβατηγό - οχηματαγωγό, παρά την αντιμετώπιση των εμποδίων του υψηλού κόστους ελλιμενισμού, δεν έχει προχωρήσει ως σήμερα. Πιθανότατα οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη της σύνδεσης αυτής οφείλονται στα προβλήματα που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

 

Συνάντηση με τον Γαληνό

 

Τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες που επισκέφθηκαν τη Λέσβο δέχθηκε στο γραφείο του το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ψάνη, του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσουπή, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βαγγέλη Μυρσινιά και του προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτη Χατζηκυριάκου.

«Η επίσκεψη των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή της Λέσβου και των πλεονεκτημάτων της. Ο Δήμος Λέσβου οργανωμένα και μεθοδικά είναι αρωγός και ουσιαστικός συμπαραστάτης σε κάθε συλλογική προσπάθεια που γίνεται στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάταξης και της αύξησης της επισκεψιμότητας του νησιού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey