Εντυπωσιακό reunion στην κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, με αέρα… από το παρελθόν!

Το παλιό το ΠΑΣΟΚ, το… «Ορθόδοξο»!

24/02/2017 - 13:41

Εικόνες από το παρελθόν και κυρίως μαζικότητα που παρέπεμπε στις «χρυσές εποχές» του Κινήματος επεφύλασσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λέσβου, εκπλήσσοντας ευχάριστα και τους ίδιους τους διοργανωτές.

Εικόνες από το παρελθόν και κυρίως μαζικότητα που παρέπεμπε στις «χρυσές εποχές» του Κινήματος επεφύλασσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λέσβου, εκπλήσσοντας ευχάριστα και τους ίδιους τους διοργανωτές.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του βουλευτή Αχαΐας και υπεύθυνου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, στη μαρίνα της Μυτιλήνης την Τετάρτη το απόγευμα και ήταν πολλές οι παρουσίες ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που καταγράφτηκαν μεταξύ του πολυπληθούς ακροατηρίου που συγκεντρώθηκε.

Ο κ. Παπαθεοδώρου στην ομιλία του, που ακολούθησε την κοπή της πίτας, έδωσε πανηγυρικό τόνο στην όλη εκδήλωση, θέτοντας ψηλά τον πήχη για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις ερχόμενες εκλογές -όποτε και αν γίνουν- με στόχο τη δεύτερη θέση.

Ιστορικά στελέχη που απείχαν τα τελευταία χρόνια αλλά και παλαιότερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Λέσβου ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμα της σημερινής σύνθεσής της και του γραμματέα Παναγιώτη Χριστόφα, με το όλο κλίμα της εκδήλωσης να παραπέμπει σε παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ.


Το προεδρείο της Νομαρχιακής Επιτροπής με τον βουλευτή Θ. Παπαθεοδώρου 

 

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ…»

Ο Παναγιώτης Χριστόφας κόβοντας την πίτα ευχήθηκε για μια καλή χρονιά και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά κυρίως για τη χώρα, για να δώσει στη συνέχεια το λόγο στο βουλευτή Αχαΐας, ο οποίος μίλησε επί ώρα για τις τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, σημειώνοντας πως οι μέρες που βιώνουμε σήμερα (σ.σ. αξιολόγηση) θυμίζουν πολύ την εποχή της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Πολλές φορές ο κ. Παπαθεοδώρου υπερτόνισε πως τελείωσε το «αυτομαστίγωμα» για το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του κινήματος για το καλό της χώρας. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε. Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, ίσως και πολλά και τα αναγνωρίσαμε αυτοκριτικά όλα. Είναι όμως επίσης γεγονός πως ό,τι έργο έγινε στη χώρα από το 1981 και μετά και όποια μεταρρύθμιση έχουν την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ…».

Ο κ. Παπαθεοδώρου, με αναφορές στα «Ζάππεια» αλλά και στη βιασύνη του Αλέξη Τσίπρα «να γίνει πρωθυπουργός, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις θυσίες του λαού», μπήκε αρκετές φορές σε… διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκομένους και καταχειροκροτήθηκε όταν ανέφερε το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Παρουσίες

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός, τα ιστορικά στελέχη του κινήματος Γιάννης και Λένα Πετρέλλη, ο Χρήστος Σταθέλλης, ο Κώστας Κορδώνης, ο Γιάννης Τσακίρης, ο Χρήστος Καραπαναγιώτης, ο Στρατής Δαγκλής, ο Στρατής Πόθας αλλά και ο επί σειρά ετών πρόεδρος του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου Σταύρος Δημηρούδης.

Οι Γιώργος Μήλιος, Βάσω Χοχλάκα, Γιώργος Λεμονός, Τέλης Βερρής, Αντώνης Κουμαράς (κ.ά.) εκπροσώπησαν τη Ν.Ε. στη Λέσβο, ενώ παρόντες ήταν και οι τελευταίοι γραμματείς της Ν.Ε. Μαρία Ψήμα και Γιώργος Φινφίνης. Αξιοσημείωτη ήταν και οι παρουσία νεολαίων της ΠΑΣΠ στην εκδήλωση, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Ζαφειρίου.

 

 

Και στη Μόρια ο Παπαθεοδώρου

 

Πριν από την κοπή της πίτας, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε επίσκεψη στο κέντρο της Μόριας, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με το διοικητή του Κέντρου, επισκέφθηκε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα το χώρο για τους ασυνόδευτους ανήλικους, το σχολείο, τις σκηνές, τους χώρους διαμονής καθώς και τις εγκαταστάσεις του ασύλου.

«Η Μόρια δεν πρέπει να είναι άβατο για κανέναν, αντίθετα η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και να δρομολογήσει την άμεση προσωρινή μετεγκατάσταση των ταυτοποιημένων προσφύγων προς την ενδοχώρα για να αποσυμφορηθεί το νησί», ήταν η δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που συναντήθηκε επίσης με το νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή βορείου Αιγαίου και με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων και Πυροσβεστών. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey