Ερώτηση της ΝΔ

Για τη μετανάστευση των επιχειρήσεων

21/02/2017 - 15:51

Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, και άλλοι βουλευτές του κόμματος, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την μετανάστευση των επιχειρήσεων. Υποστηρίζουν πως σε μια κρίσιμη περίοδο, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών και επαγγελματιών εγκαταλείπουν την Ελλάδα, μεταφέροντας την έδρα τους ή ιδρύοντας νέες εταιρείες σε άλλες χώρες (π.χ. Βουλγαρία, Εσθονία, Κύπρος, Ρουμανία), ώστε να ευνοηθούν από τη χαμηλότερη φορολογία, τις πιο χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές και γενικότερα τη λιγότερη «γραφειοκρατία» και τα εμπόδια.

 

Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, και άλλοι βουλευτές του κόμματος, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την μετανάστευση των επιχειρήσεων. Υποστηρίζουν πως σε μια κρίσιμη περίοδο, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών και επαγγελματιών εγκαταλείπουν την Ελλάδα, μεταφέροντας την έδρα τους ή ιδρύοντας νέες εταιρείες σε άλλες χώρες (π.χ. Βουλγαρία, Εσθονία, Κύπρος, Ρουμανία), ώστε να ευνοηθούν από τη χαμηλότερη φορολογία, τις πιο χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές και γενικότερα τη λιγότερη «γραφειοκρατία» και τα εμπόδια.

«Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης (υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, υποχρέωση προκαταβολής φόρου κλπ.), υπερβολικών ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και σχεδόν παραλυτικής γραφειοκρατίας της Δημόσιας Διοίκησης. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς που θέτουν οι έλεγχοι κεφαλαίου (capital controls), που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ στη χώρα μας, συνθέτουν ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Συσσωρεύονται δε “κόκκινα δάνεια” πολλών επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής κρίσης, των οποίων καθυστερεί η ρύθμιση», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση και καλείται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey