Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ χαιρέτισε την εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου

Προσπάθεια για κοινό βηματισμό της Αριστεράς

21/02/2017 - 14:31

Πολιτική εξόρμηση στη Λέσβο πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Σαββατοκύριακο. Η επίσκεψη περιλάμβανε δύο σκέλη, το ένα αφορούσε την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης για κοινό βηματισμό των δυνάμεων της Αριστεράς. Το άλλο σκέλος αφορούσε το μείζον πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

 

Πολιτική εξόρμηση στη Λέσβο πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Σαββατοκύριακο. Η επίσκεψη περιλάμβανε δύο σκέλη, το ένα αφορούσε την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης για κοινό βηματισμό των δυνάμεων της Αριστεράς. Το άλλο σκέλος αφορούσε το μείζον πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.

Οι Παύλος Αντωνόπουλος, Γιάννης Σηφακάκης και Γιάννης Φελέκης παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σάββατο το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Λέσβιον», υποστήριξαν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν ανακούφισε τους εργαζόμενους από τη μνημονιακή λαίλαπα αλλά προχώρησε σε ακόμα σκληρότερα πλήγματα στη ζωή τους. Έκοψε μισθούς και συντάξεις, φόρτωσε με εξοντωτική φορολογία τα λαϊκά στρώματα, δημιούργησε το υπερταμείο στο οποίο μεταβιβάζεται σχεδόν όλη η δημόσια περιουσία. Εφαρμόζει τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, που ευθύνεται και για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.

Ακόμη κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση βάζοντας τον ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες. Επίσης έντονη ήταν η κριτική τους για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή. Εξίσου σκληρή ήταν η κριτική τους προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη κι υποστήριξαν πως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν εκλογές και θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Πρόταση με αποδέκτες

Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινό βηματισμό, επιδιώκει  να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Να συγκροτήσει ένα λαϊκό μέτωπο των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς, που θα ηγεμονεύσει στο λαϊκό κίνημα.

Εκτίμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, είναι πως όλο και περισσότερες είναι οι δυνάμεις που αποτοιχίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις που πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, που θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις που θα δώσει στο λαό.

Η πολιτική αυτή πρόταση έχει τρεις πλευρές. Πρώτα από όλα την αγωνιστική κοινή δράση και τον πολιτικό συντονισμό για την ανατροπή της επίθεσης και την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως την αντιλαμβάνεται ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, πρόταση που απευθύνεται σε δυνάμεις, όπως το ΚΚΕ και η ΛΑΕ. Δεύτερη  πλευρά είναι ο οργανωμένος, ισότιμος πολιτικός και θεωρητικός διάλογος, με βάση τις εμπειρίες της Αριστεράς στη χώρα μας και διεθνώς, πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του πολιτικού αγώνα (Ε.Ε., αντικαπιταλιστική προοπτική, κυβέρνηση-κράτος-εξουσία κλπ.). Και τρίτη πλευρά η διερεύνηση των άμεσων δυνατοτήτων για πολιτική συνεργασία δυνάμεων και αγωνιστών που συμφωνούν με το πολιτικό πρόγραμμα που προτείνεται.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε αντιπροσωπεία της Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας

 

Διαφωνία για τη συμφωνία

 

Η εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης και ακολούθησε επίσκεψη στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο κράτησης στη Μόρια και στο χωριό της Μόριας. Τόσο στην αγορά της Μυτιλήνης όσο και στο χωριό της Μόριας, τα στελέχη του μετωπικού σχήματος της Αριστεράς τάχθηκαν κατά της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, τόνισαν πως είναι αντίθετοι με τη λειτουργία των κέντρων κράτησης και των καταυλισμών και δήλωσαν πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ταξιδέψουν προς τις χώρες προορισμού τους. Επίσης υποστήριξαν πως η προσφυγιά είναι πρόβλημα πρώτα από όλα για τους πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι η δημιουργία προσφυγικών ρευμάτων θα σταματήσει όταν σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Η πολιτική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχιστεί, όπως τονίστηκε και στην εκδήλωση, με πανελλαδική καμπάνια, ενώ η δράση της για το προσφυγικό ζήτημα, θα κορυφωθεί στις διαδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα στις 18 Μαρτίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey