Στη σύνοδο του δικτύου Ευρωπαίων αυτοδιοικητικών της Αριστεράς

Εκπροσώπησε την Ελλάδα και η Μ. Νικολάρα

20/02/2017 - 16:38

Στην ετήσια σύνοδο της «REALPE» (Δίκτυο Ευρωπαίων αυτοδιοικητικών της Αριστεράς), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 8-9 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NLG, την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης και η περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Μαρία Νικολάρα.

 

Στην ετήσια σύνοδο της «REALPE» (Δίκτυο Ευρωπαίων αυτοδιοικητικών της Αριστεράς), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 8-9 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NLG, την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης και η περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Μαρία Νικολάρα.

Τα θέματα της συνόδου ήταν οι καλές πρακτικές των τοπικών αρχών στους τομείς:

α) απασχόλησης, τοπικής ανάπτυξης και της υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων, και

β) της υποδοχής των προσφύγων και των συνεργασιών που πρέπει να οικοδομηθούν μεταξύ Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης.

Στη σύνοδο παρευρέθηκαν πολλοί ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες. Τις εργασίες της δεύτερης μέρας άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Για το θέμα του προσφυγικού στην Ελλάδα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η κ. Νικολάρα στην παρέμβασή της κατέθεσε προτάσεις καλών πρακτικών για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας που θα λειτουργούν ανταποδοτικά. Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται:

- Η καμπάνια για αλληλέγγυες διακοπές, εκπαιδευτικές εκδρομές ή διοργάνωση συνεδρίων από επιστημονικούς ή επαγγελματικούς φορείς στα νησιά του προσφυγικού.

- Η υποστήριξη των αλληλέγγυων εξαγωγών τοπικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες σε φορείς της Ευρώπης -μια δράση που ήδη υλοποιείται και συμμετέχουν παραγωγοί και φορείς της Λέσβου.

- Η διοργάνωση συνεδρίου της «REALPE» στη Λέσβο τον προσεχή Οκτώβρη και η ανάπτυξη του δικτύου για ευρύτερη συνεργασία στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey