Τα βιβλία παίζει

17/02/2017 - 16:30 Ενημερώθηκε 02/05/2017 - 14:42

Έλενα Χουσνή

Χρυσή εκδίκηση. Η πτώση μιας δυναστείας

Εκδόσεις Κυφάντα

Αθήνα 2016, σελ. 380

 

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ενώ σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της «Άλικο σαν το...Αίμα» έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την ΠΕΛ, εξ άλλου, έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου (2009) και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος (2009). Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο «Στα άδυτα… των δυτών» από τις εκδόσεις «Δίαυλος», ενώ τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

Αστυνομικό είναι και το νέο της βιβλίο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη. Δυο λόγια για την υπόθεση:

Πώς συνδέεται η δολοφονία της κόρης ενός επιχειρηματία με την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη;

Πίσω από τους στίχους κρύβεται η προσπάθεια αποτίναξης μιας εθνικής μάστιγας μέσα από κωδικοποιημένα μηνύματα, που τρεις άνθρωποι καλούνται να ανακαλύψουν τι σημαίνουν. Ενεχυροδανειστήρια που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια την εποχή της κρίσης, επιχειρήσεις που μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, σκοτεινά μυστικά μιας οικογένειας που κινεί τα νήματα του πλούτου…

Ένας μυστηριώδης συλλέκτης γραμματοσήμων «υπογράφει» δύο εγκλήματα ως ανταπόδοση σε ένα μεγαλύτερο, εθνικό.

Τα κομμάτια σιγά - σιγά βρίσκουν τον συνεκτικό τους ιστό αποκαλύπτοντας στο μεταξύ υπόγειες διαδρομές ενοχής, παραπλάνησης, εκμετάλλευσης και προσωπικών τραγωδιών…

 

 

Ένεκεν

Τεύχος 42/Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016, σελ. 272

 

«Η φιλοξενία» είναι ο τίτλος του αφιερώματος που φιλοξενείται στο πολύ καλό περιοδικό-επιθεώρηση πολιτισμού «Ένεκεν», το οποίο διευθύνει και εκδίδει στη Θεσσαλονίκη, ο ποιητής και πεζογράφος Γιώργος Γιαννόπουλος. Ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε: Γεράσιμος Κακολύρης: «Η πολιτική και η ηθική της φιλοξενίας», Emile Beveniste: «Η φιλοξενία» (Μετάφραση: Μαρίνα Βήχου), Rene Schrer: «Ένας άγραφος νόμος» (Μετάφραση: Βίκυ Ιακώβου), Catherine Chalier: «Φιλοξενία ατόμων, φιλοξενία ομάδων» (Μετάφραση: Γιώργος Αυγουστής), Ζακ Ντεριντά: «Η αρχή της φιλοξενίας» (Μετάφραση: Γεράσιμος Κακολύρης), Marie-Eve Morin: «Ηθική, χώρος, φιλοξενία στον Ζακ Ντεριντά» (Μετάφραση: Γεράσιμος Κακολύρης),Έλενα Νικολακοπούλου: «Η έννοια της φιλοξενίας στον Ζακ Ντεριντά», Μίνα Καραβαντά: «Το απροϋπόθετο και η φιλοξενία, το απροϋπόθετο της φιλοξενίας», Άγγελος Μουζακίτης: «Ανεστιότητα και φιλοξενία: Το παράδοξο της νεωτερικότητας», Φίλιππος Βασιλογιάννης: «Αλληλεγγύη και φιλοξενία στον πολιτικό φιλελευθερισμό», Γιώργος Φαρακλάς: «Γιατί μας συμφέρει να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες», Γιώργος Αραμπατζής: «Φιλοξενία και εικονολογία», κ.ά..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey