Ο πρόεδρος του γεωπάρκου Yanging στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

16/02/2017 - 20:54

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Περιφέρειας Yanqing της Κίνας και πρόεδρο του τοπικού Γεωπάρκου Li που πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί της Λέσβου είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Περιφέρειας Yanqing της Κίνας και πρόεδρο του τοπικού Γεωπάρκου Li που πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί της Λέσβου είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση, που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμμετείχαν ο Διευθυντής του Γεωπάρκου Yanqing κ. You και έξι στελέχη του, ο πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητής Νίκος Σουλακέλλης και ο διευθυντής του Μουσείου, καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης που αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο πρόεδρος των Ελλήνων Ποτοποιών κ. Νίκος Καλογιάννης που παρουσίασε τις δυνατότητες συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, η πρόεδρος των Οινοποιών Αιγαίου κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, η οποία έκανε παρουσίαση του αιγαιοπελαγίτικου αμπελώνα και της δυναμικής του και ο πρόεδρος της ΛΕΣΕΛ Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Κολυβάς, που παρουσίασε τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου που παράγεται στο νησί του Λέσβου.

Η Περιφερειάρχης στην ομιλία της έκανε αναφορά στην ισχυρή ιστορική σύνδεση μεταξύ των πολιτισμών της Ελλάδας και της Κίνας, επισημαίνοντας ότι το 2017 που έχει ανακηρυχθεί Έτος Ελλάδας- Κίνας δίνει την ευκαιρία συνεργασίας των δύο περιοχών. «Οι  τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού καθώς και των εμπορικών συναλλαγών είναι αυτοί που μπορούν να ανοίξουν νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να επεκτείνουμε έτσι την καλή συνεργασία που έχουν τα τέσσερα τελευταία χρόνια το Γεωπάρκο της Λέσβου με το Γεωπάρκο του Yanqing», είπε η κα. Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης δώρισε στον επικεφαλής της Περιφέρειας του Yanqing κ. Li αντίγραφο πήλινου αμυντικού και επιθετικού εξοπλισμού των βυζαντινών χρόνων που βρέθηκε στο Κάστρο της Μυτιλήνης και χρονολογείται στον 15ο μ.Χ. αιώνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey