Παρέδωσαν ψήφισμα στο Γ.Γ. Γιάννη Γιαννέλλη

Απέργησαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου

16/02/2017 - 13:43

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι εργαζόμενοι με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) της Υπηρεσίας Ασύλου, έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, πέρα από το βάρος της ιδιαίτερα απαιτητικής εργασίας τους, να καλούνται να «σηκώσουν» και το βάρος της αγωνίας για την έγκαιρη και απρόσκοπτη καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και των μελλοντικών αμοιβών τους.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι εργαζόμενοι με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) της Υπηρεσίας Ασύλου, έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, πέρα από το βάρος της ιδιαίτερα απαιτητικής εργασίας τους, να καλούνται να «σηκώσουν» και το βάρος της αγωνίας για την έγκαιρη και απρόσκοπτη καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και των μελλοντικών αμοιβών τους.

Ήδη από τις 25 Ιανουαρίου έχουν πανελλαδικά οι ΣΟΧ ενημερωθεί πως η μετάβαση της Υπηρεσίας Ασύλου στην αρμοδιότητα του νεοσύστατου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση μισθών, και δη για άγνωστο χρονικό διάστημα, ενώ σε μεγάλη μερίδα τους, δεν έχει ακόμη καταβληθεί ούτε ο μισθός του Δεκεμβρίου 2016.

Για το λόγο αυτό, προχώρησαν τη Δευτέρα που μας πέρασε,  σε 24ωρη απεργία και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου παρέδωσαν ψήφισμα στο Γ.Γ. Αιγαίου και Ν.Π., Γιάννη Γιαννέλλη, με τον οποίο συνομίλησαν σχετικά με τις καθυστερήσεις μισθών.

«Αντιμέτωποι καθημερινά με το εργασιακό μας αντικείμενο, τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των αιτούντων άσυλο που έχουν καταφτάσει -και συνεχίζουν- στη Λέσβο κατά χιλιάδες, και έχοντας πλήρη συναίσθηση πως η επάρκεια της εργασίας μας, αγγίζει καθοριστικά τις ζωές και τις μοίρες αυτών των ανθρώπων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας, που τους υποδέχεται, το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε από τον κάθε αρμόδιο είναι σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα αυτών που καλούνται θεσμικά να σεβαστούν, εκπροσωπώντας την Υπηρεσία Ασύλου, το Ελληνικό Κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα διεθνώς αναγνωρισμένα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα άλλων», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

 

Από το Μάρτιο!

Η τελευταία ενημέρωση που η Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων, είχε από το Γραφείο του αρμόδιου υπουργού, κ. Μουζάλα, ήταν μια υπό αίρεση δέσμευση πως η καταβολή των δεδουλευμένων θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Δεδομένου ότι κανείς δεν έχει εργαστεί έως τώρα «υπό αίρεση», οι εργαζόμενοι του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέσβου στην κηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ, απεργία των εργαζόμενων ΣΟΧ της Υπηρεσίας Ασύλου, τη Δευτέρα, παρέστησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, διεκδικώνταςτην άμεση και στο εξής έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης απέναντι σε ανασφαλείς εργαζόμενους, με την «ημερομηνία λήξης» που προβλέπουν οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις τους.

Στήριξη στην κινητοποίηση έχει εκφράσει το Σωματείο Εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, πραγματοποιώντας 3ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα, ενώ και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του.

 

Ο Γ. Γιαννέλλης

Ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, που του παρέδωσαν το ψήφισμα, ότι έχει μιλήσει με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ότι το πρόβλημα αναγνωρίζεται πανελλαδικά. Μάλιστα ανέφερε ότι από τη σχετική ενημέρωση που του έγινε, το πρόβλημα είναι… γραφειοκρατικό.

Αν.Παζ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey