Από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου

Καταιγιστικός ο απολογισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων

15/02/2017 - 17:44

Τις δράσεις κατά το έτος 2016 του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού - Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Μιχάλης Ταμβακέλλης. Σε άλλο φύλλο μας δημοσιεύσαμε τις αθλητικές δραστηριότητες και σήμερα δημοσιεύουμε τις πολιτιστικές.

 

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει η χώρα μας καθώς και το πρόσθετο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης που ταλανίζει για άλλη μια χρονιά το νησί της Λέσβου ήταν φυσικό να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις δράσεις και τον προγραμματισμό των εργασιών που βρίσκονται στην ευθύνη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Αθλητισμού και Τουρισμού. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας έναν σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων και να υλοποιήσουμε μια σειρά σημαντικών αθλητικών έργων πνοής για τον τόπο μας, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, την προβολή ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, τη βελτίωση και τον ευπρεπισμό των αθλητικών χώρων που έγκεινται στις αρμοδιότητές μας και κυρίως την τουριστική προβολή του νησιού της Λέσβου», ανέφερε ο κ. Ταμβακέλλης. Για τη νέα χρονιά «δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το πολύπλευρο έργο μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες μας και να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε πρωτοβουλία και πρόταση που άπτεται των αρμοδιοτήτων μας».

Τέλος, το Νομικό Πρόσωπο ευχαριστεί το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό όσο και τους αντιδημάρχους του Δήμου καθώς και τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για τη συνεργασία και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. και τους εργαζομένους σε αυτό για την πολύτιμη συμβολή τους.

 

Οι εκδηλώσεις                   

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού συνδιοργάνωσε διήμερο φεστιβάλ «Ο Άγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης» και τη συναυλία αλληλεγγύης με το Γιώργο Νταλάρα. Προχώρησε σε αναμεταδόσεις των παραστάσεων της «Metropolitan Opera» της Νέας Υόρκης για τέταρτη συνεχή χρονιά αλλά και σε αναμεταδόσεις των παραστάσεων του «Kenneth Branagh Theatre» του Λονδίνου. Συνδιοργάνωσε καρναβαλικές εκδηλώσεις, διεξήγαγε σεμινάρια για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ αλλά και τους παλλεσβιακούς μουσικούς αγώνες με το μουσικό σχολείο.

Επίσης, συνδιοργάνωσε τις πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Λέσβου, το πρόγραμμα του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» με πλήθος εκδηλώσεων. Με τη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου συνδιοργάνωσε έκθεση Κεραμικής στο Μανταμάδο, τη θερινή ακαδημία κιθάρας «Αρίων 2016», την επετειακή εκδήλωση ανατίναξης της τουρκικής φρεγάτας από τον Παπανικολή.

Ακόμη, συνδιοργάνωσε τη «Γιορτή κρασιού» με το σύλλογο γυναικών Παμφίλων και με το Σύλλογο Πολιχνίτου «Ο Μπάλος» πολιτιστική θεατρική εκδήλωση. Με τη Δημοτική Ενότητα Καλλονής οργάνωσε μουσικοχορευτική εκδήλωση στη μνήμη του Μυτιληνιού ρεμπέτη Γιώργου Μουφλουζέλλη, ενώ συνδιοργάνωσε και βραδιά ελληνικής οπερέτας.

 

Σε εκθέσεις

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού συμμετείχε στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στην Αθήνα, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων «World Chefs Congress & Expo 2016» στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «7o Agro Quality Festival» στην Αθήνα αλλά και στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2016» στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, συμμετείχε οργανωτικά στα πανηγύρια των Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά, Αγίου Πνεύματος στο Συνοικισμό και το Πληγώνι, Αγίου Προκοπίου στο Ίππειος, σε Σκόπελο - Παπάδο - Υψηλομέτωπο, Αγίου Δημητρίου στη Μόρια, Προφήτη Ηλία στο Σκαλοχώρι, Αγίου Ερμολάου στον Παλαιόκηπο και στη μουσική βραδιά στην Αρχαία Άντισσα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey