Αναφορά του Γ. Πάλλη στο Υπ. Παιδείας, για το διευθυντή του 6ου Γυμνασίου

Ζητά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων

14/02/2017 - 15:21

Την άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας των μαθητών από τη στάση του δ/ντη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, έθεσε στην αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης.

 

Την άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας των μαθητών από τη στάση του δ/ντη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, έθεσε στην αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης.

«Καταγγελίες γονέων για έκθεση ανήλικων μαθητριών σε κίνδυνο από πράξεις και παραλείψεις του δ/ντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με επιτακτικό πλέον το αίτημα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την Πολιτεία», λέει ο κ. Πάλλης.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω δ/ντής αρχικά αδιαφόρησε απέναντι σε παλαιότερες αναφορές τους για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου, ενώ σε δίκη που ακολούθησε, στην οποία ο ιδιοκτήτης του κυλικείου καταδικάστηκε για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15», ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Επί του παρόντος, προσθέτει ότι η Εισαγγελία Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του δ/ντη του σχολείου για το ίδιο θέμα. Θέση έχει λάβει και η ΕΛΜΕ Λέσβου, η οποία μετά από Γενική Συνέλευσή της, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας, με την απομάκρυνση τόσο του ιδιοκτήτη του κυλικείου, όσο και του δ/ντη του σχολείου, για την προστασία των μαθητών, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η τοπική ΕΛΜΕ είχε καταγγείλει και καταδικάσει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου δ/ντή, γνωστού, όπως επισημαίνει στην αναφορά του προς το Υπ. Παιδείας ο βουλευτής, «για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey