Καταπέλτης και η ΕΛΜΕ για την υπόθεση με τον κυλικειούχο του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και την «εμπλοκή» τού διευθυντή του Β. Μακρυπούλια

Ζητά την απομάκρυνσή του από το σχολείο!

10/02/2017 - 14:43

Την απομάκρυνση του Βασίλη Μακρυπούλια από τη θέση του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης αλλά και από το χώρο της εκπαίδευσης ζητά η ΕΛΜΕ Λέσβου. Σε έκτακτη γενική συνέλευσή της την Τετάρτη, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης να κρίνει ένοχο σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων τον κυλικειούχο του σχολείου για σεξουαλική προσβολή ανήλικων μαθητριών, η ΕΛΜΕ αποφάσισε να δράσει.

 

Την απομάκρυνση του Βασίλη Μακρυπούλια από τη θέση του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης αλλά και από το χώρο της εκπαίδευσης ζητά η ΕΛΜΕ Λέσβου. Σε έκτακτη γενική συνέλευσή της την Τετάρτη, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης να κρίνει ένοχο σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων τον κυλικειούχο του σχολείου για σεξουαλική προσβολή ανήλικων μαθητριών, η ΕΛΜΕ αποφάσισε να δράσει.

Μάλιστα, ενημερώθηκε και από τους γονείς της μαθήτριας αλλά και από άλλους γονείς του σχολείου για διάφορα περιστατικά, τα οποία -όπως επισημαίνουν οι γονείς- είχαν καταγγελθεί στο διευθυντή του σχολείου, αλλά -όπως υποστηρίζουν- «συναντήσαμε την αδιαφορία του». Επίσης, ενημερώθηκε για την «εμπλοκή» του διευθυντή του σχολείου ως μάρτυρα υπεράσπισης του κυλικειούχου και τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Φαίνεται να έχει εκδηλωθεί μια τραγική αμέλεια με θύματα μαθήτριες, καθώς ο διευθυντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα, ως όφειλε, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους. Τονίζουμε ότι βασικό καθήκον των διευθυντών των σχολικών μονάδων και όλων των εκπαιδευτικών είναι να εξασφαλίζουν την προστασία των μαθητών και να μην επιτρέπουν με πράξη ή με παραμέληση να εκτίθενται ανήλικοι σε κινδύνους, να μην αδιαφορούν και ακόμη χειρότερα να συγκαλύπτουν».

 

Δικαίωση ζητούν οι γονείς

Στην πρώτη -άνευ απαρτίας- γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ, γονείς μαθητριών του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης τόνισαν στους παρευρισκόμενους ότι «ο διευθυντής γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε και μάλιστα, ενώ είχαν γίνει οι συστάσεις, έκανε τα παιδιά να νιώθουν άσχημα για τη δική τους συμπεριφορά αντί για του κυλικειούχου, επιχειρώντας να τους πείσει σώνει και ντε να ψωνίζουν από το δικό του κυλικείο. Με την όλη κάλυψη των περιστατικών έως σήμερα, πέντε χρόνια μετά, μπορείτε να φανταστείτε πόσο έχει επιβαρυνθεί η ψυχολογία τους. Ζητούμε δικαίωση!»

Για το θέμα του κυλικειούχου, για τον οποίο η ΕΛΜΕ ζητά την απαγόρευση της εισόδου του σε σχολικούς χώρους, υπενθυμίζουμε -όπως αποκάλυψε το «Ε»- ότι καταγγέλθηκε η σύμβαση. Μάλιστα για το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, όπου ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λέσβου, στην οποία υπάγεται η αρμοδιότητα του κυλικείου, Μιχάλης Ταμβακέλλης είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση, οι γονείς θέτουν ένα σημαντικό ζήτημα. Το Μάρτιο του 2012 «είχαμε ενημερώσει σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής τα περιστατικά, τις καταγγελίες ότι κατατέθηκε μήνυση και ότι σημειώθηκε νέο περιστατικό παρενόχλησης. Κανένας από τη σχολική επιτροπή δεν ήξερε να ενημερώσει τα νέα πρόσωπα; Δεν υπάρχουν πρακτικά για τέτοια ζητήματα;»

 

Εκπαίδευση και δικαιοσύνη

Εκτός των προαναφερθέντων, η ΕΛΜΕ ζητά «να κινηθούν άμεσα από τις διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης (ΔΔΕ και ΠΔΕ), την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όλες τις Αρμόδιες Νομικές Αρχές όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδιαφορία που επέδειξε ο διευθυντής απέναντι στις επικλήσεις των γονέων, όπως έχουν καταγραφεί στη σχετική δικογραφία και είδαν το φως της δημοσιότητας. Θεωρούμε ότι υπάρχει ευθύνη στη διοίκηση της ΔΔΕ Λέσβου, που γνώριζε “τα έργα του” και συνεχίζει να τον διατηρεί στη θέση του. Οφείλει, επίσης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και κάθε άλλη διοικητική αρχή της εκπαίδευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους χωρίς υπεκφυγές και άλλη χρονοτριβή».

 

«Εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις»

Τέλος, η ΕΛΜΕ Λέσβου υπενθυμίζει παλαιότερη καταγγελία της για τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου διευθυντή, «γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που είχαν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και είχαν καταδικαστεί», όπως υπογραμμίζει. Μάλιστα, μετά το σχετικό ψήφισμα-καταγγελία (http://elmeles.blogspot.gr/2015/05/1.html#more), ο Β. Μακρυπούλιας αποχώρησε από το σωματείο της ΕΛΜΕ, όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ. Μετά απ’ αυτήν την παρέμβαση της ΕΛΜΕ, αναμένεται η αντίδραση της διοίκησης της εκπαίδευσης στη Λέσβο αλλά και του Υπουργείου Παιδείας, που δεν είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθεί με τον εν λόγω διευθυντή του σχολείου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey