Στο μικροσκόπιο του Στρατή Κυρατζή, η λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ, αλλά και τα χρήματα του προσφυγικού, μετά από τις σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσε

Η αντιπολίτευση… ξύπνησε και ζητά απαντήσεις!

09/02/2017 - 15:46

Στο μικροσκόπιο της αντιπολίτευσης μπαίνει μετά από μήνες, ξανά η ΔΕΔΑΠΑΛ, με τον επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», Στρατή Κυρατζή, να βάζει δύσκολα στη δημοτική αρχή, στο στάδιο των ερωτήσεων της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο μικροσκόπιο της αντιπολίτευσης μπαίνει μετά από μήνες, ξανά η ΔΕΔΑΠΑΛ, με τον επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», Στρατή Κυρατζή, να βάζει δύσκολα στη δημοτική αρχή, στο στάδιο των ερωτήσεων της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και λέμε ότι βάζει «δύσκολα», γιατί είναι δυστυχώς κοινή ομολογία πως η αντιπολίτευση ασκεί… αποσπασματικά το ρόλο της, ειδικά σε ό,τι αφορά στον έλεγχο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Ο Στρατής Κυρατζής ζήτησε με γραπτή του ερώτηση -την οποία μάλιστα χθες απέστειλε και στα γραφεία της διαδημοτικής επιχείρησης- ενημέρωση για το ποιες συμβάσεις έργου έχουν γίνει το έτος 2016 από την ΔΕΔΑΠΑΛ και αφορούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, των ΣΜΑ και του συνεργείου για την αποκομιδή σκουπιδιών.

Εκτός αυτού όμως, ο κ. Κυρατζής ζήτησε και από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Κώστα Κατσαρό, αναλυτική ενημέρωση και για το ποιες χρηματοδοτήσεις έχει λάβει -αν έχει λάβει- ως σήμερα ο Δήμος Λέσβου από ΜΚΟ για το προσφυγικό, αλλά και τι χρηματικά ποσά έχουν προκύψει από τα βραβεία που έχουν απονεμηθεί στο δήμαρχο και πού διατέθηκαν.

Μετά από καιρό λοιπόν, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με διάθεση ελέγχου των τελευταίων πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυρατζή (σ.σ. ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ στο οποίο είχε τοποθετηθεί ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου) να ζητά αναλυτικά στοιχεία για τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ. Οι ερωτήσεις που υπέβαλλε, σύμφωνα και με την τοποθέτησή του, δεν κατατέθηκαν επειδή μπορεί να υπάρχει πράγματι κάτι το μεμπτό.

 

«Τι συμβάσεις έγιναν, με ποιους και γιατί»

Αλλά γιατί η διαδημοτική επιχείρηση και κατ’ επέκταση η δημοτική αρχή εξακολουθεί να μην ενημερώνει για τις συνεργασίες που αναπτύσσει με εργολάβους, καθώς και για τις εργασίες που εκείνοι εκτελούν; «Τα έσοδα της ΔΕΔΑΠΑΛ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προέρχονται από τα ανταποδοτικά οφέλη και ως εκ τούτου οι πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να γνωρίζουν το πού διατίθενται και πώς κατανέμονται», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρατζής.

Προσθέτοντας πως στην αρμόδια ενημέρωση που περιμένει, επιθυμεί να του γνωστοποιηθεί αναλυτικά και το ύψος της σύμβασης καθώς και το ποσό που έλαβαν ή θα λάβουν ο καθένας από τους εργολάβους που δούλεψαν για τη διαδημοτική επιχείρηση. Αλλά και την εργασία που προσέφεραν καθώς και σε ποιο σημείο του νησιού, εκτέλεσαν τις εργασίες τους.

 

«Πρέπει να έχουμε όλοι εικόνα…»

Ο κ. Κυρατζής όμως, καταπιάστηκε και με το προσφυγικό, ζητώντας στο ίδιο πλαίσιο, του ελέγχου, στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ως σήμερα ο Δήμος από ΜΚΟ. Εξειδικεύοντας ως και στα βραβεία που απονεμήθηκαν στο δήμαρχο μέσα στο 2016 και κάποια εξ αυτών, φέρονται να είχαν και χρηματικό έπαθλο.

«Πρέπει να έχουμε εικόνα κύριε δήμαρχε», ήταν η προτροπή του κ. Κυρατζή. Στο σημείο αυτό βέβαια, το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κατσαρός, ο οποίος -αν και δεσμεύτηκε να απαντήσει και εγγράφως, με στοιχεία στις ερωτήσεις- ξεκαθάρισε πως δεν έχει λάβει ο Δήμος καμία χρηματοδότηση από ΜΚΟ.

«Έχουμε λάβει μόλις 750.000 ευρώ από το κράτος για την έκτακτη κατάσταση του προσφυγικού και αυτό είναι γνωστό. Από ΜΚΟ δεν έχουμε πάρει καμία χρηματοδότηση, παρά μόνο 2.500 ευρώ από μία κυπριακή ΑΜΚΕ», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, αφήνοντας ωστόσο απ’ έξω από την πρόχειρη αυτή ενημέρωση, την περίπτωση του πάρκου «Καραπαναγιώτη», στο οποίο εκτελούνται εργασίες από γνωστή ΜΚΟ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey