Για ακόμα μία νύχτα, σεισμός 4,6R «ταρακούνησε» τη Λέσβο, αλλά το επίκεντρο καταγράφηκε ανατολικότερα σε σχέση με τις προηγούμενες δονήσεις

Νέος ισχυρός σεισμός με διαφορετικό επίκεντρο

09/02/2017 - 14:00

Με το άγχος ζουν για τρίτη ημέρα οι κάτοικοι της Λέσβου, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας «χορεύουν» στο ρυθμό του Εγκέλαδου.

Με το άγχος ζουν για τρίτη ημέρα οι κάτοικοι της Λέσβου, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας «χορεύουν» στο ρυθμό του Εγκέλαδου.

Τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις άνω των 5R, διαδέχθηκαν το βράδυ της Τρίτης δύο δυνατοί μετασεισμοί, ο πρώτος εντάσεως 4,1R στις 23:00 και ο δεύτερος, πιο ισχυρός, μεγέθους 4,6R στις 03:37 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο, ωστόσο, της τελευταίας μετασεισμικής δόνησης ήταν αρκετά ανατολικότερα από τα προηγούμενα και συγκεκριμένα στο Μπουρχάνι των απέναντι τουρκικών παραλίων, πολύ κοντά δηλαδή στο Αϊβαλί, αλλά όχι στις Μικρασιατικές Τρωάδες, απέναντι από το Μόλυβο, όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Συνολικά, το βράδυ της Τρίτης, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε οκτώ σεισμικές δονήσεις μεταξύ 3R και 4,6R. Η δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίστηκε και νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, όταν καταγράφηκαν δύο ακόμα μετασεισμοί, εντάσεως 3,4R (15:31) και 3,1R (17:31).

 

Δύο δονήσεις και νότια

Η συνεχής σεισμική δραστηριότητα στον Αδραμυτινό Κόλπο φαίνεται πως επηρεάζει και άλλα σημεία της περιοχής μας, αφού καταγράφηκε δόνηση μεγέθους 3,4R, νότια της Μυτιλήνης, ανοικτά του Πλωμαρίου, στις 15:31 χθες. Αξίζει να αναφερθεί, πως εν μέσω της πλήρους εξέλιξης του σεισμικού φαινομένου στις Μικρασιατικές Τρωάδες, είχε καταγραφεί ακόμα μία σεισμική δόνηση νότια του νησιού, το πρωί της Δευτέρας (07:17), εντάσεως 3,9R ανοικτά των Βατερών.

 

Σε επαγρύπνηση οι σεισμολόγοι

Στη Λέσβο και ειδικότερα στο βόρειο τμήμα του νησιού, η ανησυχία εντείνεται, αφού από τον πρώτο σεισμό μέχρι και σήμερα έχουν περάσει τρεις ημέρες και το φαινόμενο δεν λέει να περιοριστεί. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται προβληματισμένοι, αλλά συνάμα και καθησυχαστικοί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey