Αφορούν τα χωριά Κάτω Τρίτος, Παλαιόκηπο, Παπάδο, Πέραμα, Πλακάδο και Μεσαγρό

Αναρτήθηκαν οι πρώτοι δασικοί χάρτες της Λέσβου

08/02/2017 - 14:56

Ξεκίνησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών και στη Λέσβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, έχει αναρτηθεί ο δασικός χάρτης που αφορά το Κάτω Τρίτος, τον Παλαιόκηπο, τον Παπάδο, το Πέραμα, τον Πλακάδο και το Μεσαγρό.

Ξεκίνησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών και στη Λέσβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, έχει αναρτηθεί ο δασικός χάρτης που αφορά το Κάτω Τρίτος, τον Παλαιόκηπο, τον Παπάδο, το Πέραμα, τον Πλακάδο και το Μεσαγρό.

Η ανάρτηση έχει γίνει στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., ενώ στον ίδιο ιστοχώρο υποβάλλονται και αντιρρήσεις από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για τον ιστοχώρο www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance _Page.aspx ή www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx.

Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, σε διαδικτυακή εφαρμογή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας εξήντα ημερών. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αντιρρήσεων είναι η ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και λήξης η Πέμπτη 13 Απριλίου 2017. Ιδιαιτέρως για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά20 ημέρες, και συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία λήξης των αντιρρήσεων είναι η Τετάρτη 3 Μαΐου 2017.

Για να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των αντιρρήσεων, απαιτείται η καταβολή ειδικού τέλους, το οποίο είναι ανάλογο του εμβαδού της έκτασης. Για την ενημέρωση του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη καθώς και τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων, η Διεύθυνση Δασών Λέσβου θα λειτουργήσει Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), το οποίο βρίσκεται στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Κτήριο Διοίκησης, 3ος όροφος, Κουντουριώτη 77, 81131 Μυτιλήνη τηλ. επικοινωνίας: 22513 50985 (και φαξ) 22513 50978 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η λειτουργία του ΣΥΑΔΧ είναι καθημερινή, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος υποβολής αντιρρήσεων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες δηλαδή από τις 7:00 το πρωί ως τις 15:00 το απόγευμα.

Ο σύνδεσμος για τον αναρτημένο δασικό χάρτη έχει αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, www.ypeka.gr καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, www.apdaigaiou.gov.gr

 

 

Τα δικαιολογητικά για τις αντιρρήσεις

 

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους θα πρέπει:

 α) να συμπληρώσουν τα προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας τους στην ειδικήηλεκτρονική φόρμα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων,

 β) να συμπληρώσουν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής τις γεωγραφικές συντεταγμένες (σε ΕΓΣΑ ’87) των κορυφών του πολυγώνου / γεωτεμαχίου, που περικλείει την έκταση, της οποίας αμφισβητείται ο δασικός/χορτολιβαδικός χαρακτήρας, σύμφωνα με τον αναρτηθέντα δασικό χάρτη και

γ) να πληρώσουν το ειδικό τέλος υποβολής αντίρρησης.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας απ’ όσους καταθέσουν αντίρρηση είναι:

1.Υπογεγραμμένο το αντίγραφο της αντίρρησής του, όπως αυτό παράγεται με χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων, αφού λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

2.Τα στοιχεία που θεμελιώνουν το έννομο συμφέρον (υπό μορφή απλών φωτοαντιγράφων). Τέτοια είναι τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, οι δικαστικές αποφάσεις, τα παραχωρητήρια, οι πράξεις τακτοποίησης, οι αποφάσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης κ.λπ. Σημειώνεται ότι για τη μίσθωση απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο που μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο, ενώ για το προσύμφωνο δωρεάς ακινήτου απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι μεταγραφή. Στην περίπτωση περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλων νομικών προσώπων είναι απαραίτητη η επισύναψη καταστατικού ίδρυσης/σύστασης, στους σκοπούς του οποίου περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

3. Αντίγραφο του Αποδεικτικού Πληρωμής του αναλογούντος ειδικού τέλους, που εκτυπώνεται με χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων.

4. Απλό φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

5.Φωτοαντίγραφο του παραστατικού που πιστοποιεί την καταβολή του αναλογούντος ειδικού τέλους σε περίπτωση πληρωμής σε τραπεζικό κατάστημα.

Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει την αντίρρηση απαιτείται εξουσιοδότηση (με το γνήσιο της υπογραφής), ενώ στην περίπτωση που τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει την αντίρρηση απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Η αντίρρηση μπορεί να συνοδεύεται κι από άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ή υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του ενδιαφερομένου.

Στο φάκελο ταχυδρομικής αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey