Αντί της «PQH» απάντησαν οι «συνήγοροι των κατηγορουμένων» στην υπόθεση Μπεμπεδέλλη

Με βολές σε Γκιγκιλίνη, «Εμπρός» και το συντάκτη του!

03/02/2017 - 14:31

Μετά τα δημοσιεύματα του «Ε» και των άλλων τοπικών εφημερίδων για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην υπόθεση Μπεμπεδέλλη, περιμέναμε να υπάρξουν εξηγήσεις από την εκκαθαρίστρια εταιρεία «PQH» και την Τράπεζα της Ελλάδος, τις οποίες άλλωστε αναζητήσαμε.

Μετά τα δημοσιεύματα του «Ε» και των άλλων τοπικών εφημερίδων για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην υπόθεση Μπεμπεδέλλη, περιμέναμε να υπάρξουν εξηγήσεις από την εκκαθαρίστρια εταιρεία «PQH» και την Τράπεζα της Ελλάδος, τις οποίες άλλωστε αναζητήσαμε.

Αντί αυτού, χθες, λάβαμε μια επιστολή - απάντηση στην καταγγελία του κ. Γκιγκιλίνη, η οποία παράλληλα σχολιάζει το ρεπορτάζ του «Ε» και τη δημοσιογραφική ματιά του συντάκτη του ρεπορτάζ. Η επιστολή στάλθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Ταξιάρχη Κουφέλου με την υπογραφή: «Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων». Η επιστολή δεν συνοδευόταν από τις υπογραφές και τα ονόματα των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων στην υπόθεση πέρα από την παραπάνω υπογραφή.

 

Η επιστολή των «συνηγόρων»

Η επιστολή έχει ως εξής: «Πρωτάκουστες πρακτικές και αδιανόητες προεκτάσεις δίνει η επιστολή στον Τύπο του δικηγόρου κ. Ευάγγελου Γκιγκιλίνη, με την οποία δημοσιοποιείται η διακοπή της επαγγελματικής του σχέσης με την εκκαθαρίστρια εταιρεία “PQH” και επιχειρεί τη δημιουργία αρνητικού κλίματος στις συνθήκες μιας δίκαιης δίκης.

Και είναι όντως πρωτοφανές όταν ένας εντολέας δεν επιθυμεί τη συνεργασία του με έναν δικηγόρο να σπεύδει αυτός να δίνει την εντύπωση ότι αυτός θα ήταν ο “σκληρός αντίπαλος” και οι άλλοι συνάδελφοί του να έχουν τον ψόγο της “χλιαρής υποστήριξης” της κατηγορίας και της “διεκπεραιωτικής στάσης τους” στη δίκη.

H επιστολή του κ. Γκιγκιλίνη θα μας ήταν αδιάφορη, εάν δεν άφηνε υπαινιγμούς για “ύποπτες μεθοδεύσεις”, για “περίεργα πράγματα”, όπως η δημοσιότητα που έδωσε στη διαφωνία του με την εκκαθαρίστρια εταιρεία αναδεικνύει, έτσι που όντως να πλήττεται το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων που το δικαιικό σύστημα τούς αντιμετωπίζει ως κορωνίδα της διαδικασίας με σεβασμό στις συνθήκες μιας ανεπηρέαστης από κάθε εντυπωσιασμό δίκης.

Τα ερωτηματικά που εγείρονται δεν αφορούν κανένα άλλον παρά τις προθέσεις του κ. Γκιγκιλίνη, ο οποίος θεώρησε σωστό τη δική του διαφορά με την υποτιθέμενη εντολέα του α) Να την κοινοποιήσει στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ως να είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο δικαστικός λειτουργός τον ποιο δικηγόρο θα προτιμήσει η “PQH”, β) Να τη δημοσιεύσει στον Τύπο για να δείξει ότι υφέρπει κάποια ανεξήγητη ατμόσφαιρα για τον παραγκωνισμό του που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, γ) Να παρουσιάζει ως περίεργο γεγονός το να επιλέγει ο καθένας τούς δικηγόρους που προτιμά, αφού ζούμε σε μια μικρή κοινωνία που οι πάντες γνωρίζουν ποιος είναι ποιος.

Όσον αφορά το κείμενο της εφημερίδας “ΕΜΠΡΟΣ”, που υπογράφει ο κ. Μανάβης, με το οποίο καλεί την Κυβέρνηση και όλες τις Αρχές να επέμβουν γιατί καθαίρεσαν από την υπόθεση τον κ. Γκιγκιλίνη (!!!!), και το οποίο είναι από απαράδεκτο έως υποκινούμενο, δείχνει την αντικειμενικότητα του σχολιογράφου, που θεωρεί αδιανόητη την αθώωση των κατηγορουμένων, αφού εκείνος τούς έχει καταδικάσει εκ των προτέρων και άνευ δίκης!!!! Δεν θα ήταν περίεργο τη δίκη να τη βιώσει ο κ. Μανάβης καθήμενος ως μέλος της έδρας και να μην προτιμήσει τα δημοσιογραφικά έδρανα!!!!!».

 

Το σχόλιο Γκιγκιλίνη

Σχολιάζοντας την επιστολή των «συνηγόρων» υπεράσπισης, ο κ. Γκιγκιλίνης απάντησε: «Αντί να απαντήσει η “PQH”, απαντάνε οι συνήγοροι των κατηγορουμένων (άραγε ποιοι - δεν έχουν ονόματα) για να υπερασπίσουν τις επιλογές της “PQH”. Δεν έχω άλλη απάντηση. Μόνοι τους επιβεβαίωσαν τις υποψίες μου...».

 

Η θέση του «Ε»

Το «Ε» είναι η εφημερίδα που αποκάλυψε και ανέδειξε το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας στις αρχές του 2005. Από τότε παρακολουθούμε και καταγράφουμε συστηματικά την εξέλιξή του. Το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής αποτελεί υπόθεση μείζονος σημασίας για την κοινωνική και οικονομική ζωή του νομού μας και δεν χωρεί καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Αφορά πάνω από 6.000 άτομα, που ήταν μεριδιούχοι, δανειολήπτες, καταθέτες, εργαζόμενοι και στελέχη της τράπεζας. Αφορά, επίσης, το Δήμο Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την ΕΑΣ Λέσβου και σειρά άλλων τοπικών φορέων, που είτε ήταν μεριδιούχοι της τράπεζας είτε συναλλάσσονταν μαζί της, και από αυτήν τη σκοπιά το θέμα έχει και πολιτική διάσταση.

Συνεπώς, είναι εύλογο το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την πρώτη δίκη αυτού του σκανδάλου, που φθάνει στο ακροατήριο επιτέλους μετά από μεγάλη καθυστέρηση και παλινωδίες, τις οποίες άλλωστε κατά καιρούς στα πλαίσια του ρεπορτάζ υπογραμμίζαμε. Από το 2005 μέχρι σήμερα ακολουθούμε σταθερά την ίδια δημοσιογραφική γραμμή. Αποκαλύπτουμε και αναδεικνύουμε τα γεγονότα χωρίς να αποδίδουμε ευθύνες ή κατηγορίες στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς φόβο και πάθος και πάντως δεν θα υποστείλουμε αυτήν την αποστολή μας για ένα τόσο μείζονος σημασίας θέμα για την τοπική μας κοινωνία, παρά τις βολές που κάποιοι εκτοξεύουν με στόχο να υποβαθμίσουμε το ενδιαφέρον μας. Άλλωστε, παρόμοιες βολές δεχθήκαμε όταν αποκαλύψαμε τη σκανδαλώδη λειτουργία της τράπεζας, που την οδήγησε στην επιτροπεία της Τράπεζας της Ελλάδας και τελικά στο κλείσιμό της!

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Αυτή κατέστησε 12 από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Μπεμπεδέλλη κατηγορουμένους, αυτή θα αποφασίσει ποιοι από τους κατηγορουμένους και σε ποιο βαθμό ευθύνονται και ποιοι είναι αθώοι. Αυτά προς κάθε κατεύθυνση!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey