Τρεις νεκροί σε μια εβδομάδα! Πού είναι οι υπεύθυνοι;

30/01/2017 - 23:12

Διάσημοι έρχονται, επισκέπτονται, διαπιστώνουν και φεύγουν, αλλά η ντροπή στη Μόρια συνεχίζεται. Μέσα σε μία εβδομάδα, τρεις νεκροί βρέθηκαν στο Κέντρο της Μόριας και όλοι αναρωτιούνται για τις αιτίες.

Διάσημοι έρχονται, επισκέπτονται, διαπιστώνουν και φεύγουν, αλλά η ντροπή στη Μόρια συνεχίζεται. Μέσα σε μία εβδομάδα, τρεις νεκροί βρέθηκαν στο Κέντρο της Μόριας και όλοι αναρωτιούνται για τις αιτίες. Ο τρίτος νεκρός μετανάστης από το Πακιστάν, εντοπίστηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον καταυλισμό, ενώ το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 46χρονος Σύρος. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο. Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων των δύο ανδρών και ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ζήτησε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.

Δείτε το βίντεο από τις προσπάθειες ανάνηψης
Στην ίδια σκηνή με το νεκρό Πακιστανό, διέμενε και 30χρονος Αφγανός που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου και της Αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ εκτιμάται δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλες πηγές τονίζουν ότι στη σκηνή και των δύο μεταναστών υπήρχε μαγκάλι. Άμεσα εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους της υπηρεσίας Ασύλου και των ΜΚΟ ο καταυλισμός, ενώ κατέφτασε και η Πυροσβεστική γιατί υπήρχαν υποψίες για πυρκαγιά.
Μικρής έκτασης επεισόδια ακολούθησαν το σημερινό θάνατο του Πακιστανού μετανάστη, ενώ εντείνεται η οργή των εγκλωβισμένων που κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, έλλειψη φαγητού, νερού και ρεύματος. Μάλιστα μητέρες τόνισαν χτες στο «Ε» ότι «δεν υπάρχει γάλα, νερό και πάνες για τα μωρά μας»!


Θυμίζουμε το πρώτο πρόσφατο σοκ, του περασμένου Νοεμβρίου, με την πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού, αλλά και τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας κι ενός μικρού παιδιού. Ούτε αυτό λοιπόν, αλλά ούτε ο χιονιάς και η κακοκαιρία ή οι παγωμένες σκηνές φαίνεται να κινητοποίησαν εν τέλει ουσιαστικά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αποτέλεσμα, παρά τις όποιες ενέργειες από πλευράς Ύπατης Αρμοστείας για να «μπαλωθούν» με μονωτικό υλικό οι σκηνές, να έχουμε σήμερα απολογισμό τριών νεκρών, μόνο τον πρώτο μήνα του 2017!
Πρόσφυγες και μετανάστες, κοιμούνται με δυο κουβέρτες σε καλοκαιρινές σκηνές και με «αυτοσχέδια θέρμανση» από γκαζάκια, σόμπες και ό,τι βρουν, ενώ την ίδια ώρα, βρίσκεται πλαγιοδετημένο από τις 11 Ιανουαρίου το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο διαμένουν μόλις 80 άτομα! Και το τελευταίο, γιατί διέρρευσε στους εγκλωβισμένους ότι αν φύγουν από τον καταυλισμό θα χάσουν τη συνέντευξή τους από την Επιτροπή Ασύλου!
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στα νησιά βρίσκονται εγκλωβισμένα και ζητούν άσυλο 10.107 άτομα. Από αυτά 4.891 σε καταυλισμούς στη Λέσβο, 3.413 στη Χίο και 1.803 στη Σάμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey