×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 31203

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις αποφάσεις του συμβουλίου κρίσεων και μεταθέσεων, που προκαλούν -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- αναστάτωση και κλίμα αβεβαιότητας

Δυσαρέσκεια για κρίσεις και μεταθέσεις

26/01/2017 - 17:15

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τις αποφάσεις του συμβουλίου κρίσεων και μεταθέσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως από το σύνολο των μέχρι πρότινος αξιωματικών συο Βόρειο Αιγαίο, που φέρουν ή έφεραν βαθμό ανώτερο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, μόνο ένας Αστυνομικός Διευθυντής παρέμεινε στη Δ.Α. Λέσβου. 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τις αποφάσεις του συμβουλίου κρίσεων και μεταθέσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως από το σύνολο των μέχρι πρότινος αξιωματικών συο Βόρειο Αιγαίο, που φέρουν ή έφεραν βαθμό ανώτερο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, μόνο ένας Αστυνομικός Διευθυντής παρέμεινε στη Δ.Α. Λέσβου. 

Σημειώνεται, δε, πως προκαλείται αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των μετατιθέμενων αξιωματικών, δημιουργώντας κλίμα αβεβαιότητας και στους υπόλοιπους αξιωματικούς της Ενωσής, άλλα και σε όλους τους υπηρετούντες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Καλεί, τέλος, την ηγεσία του σώματος να αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στον αστυνομικό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίθας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου συγχαίρει για την προαγωγή τους στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τα μέλη της Δημήτριο Αυγερινό, Γεώργιο Κεβόπουλο και Δημήτριο Μπριλάκη.

Δυστυχώς όμως, παρατηρήθηκε στις φετινές αποφάσεις των συμβουλίων κρίσεων και μεταθέσεων η αποστρατεία του Γενικού Διευθυντή Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγου κ. Χριστοφάκη Νικόλαου, του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου κ. Καλέλλη Νικόλαου και του Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου κ. Τσιρίγου Ευάγγελου, καθώς και η μετάθεση των παραπάνω νεοπροαχθέντων Αστυνομικών Διευθυντών και μάλιστα σε Υπηρεσίες εκτός της Γενικής του Βορείου Αιγαίου (Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Β΄ Δωδεκανήσου και Πειραιά αντίστοιχα). Από το σύνολο δηλαδή των Αξιωματικών στο Βόρειο Αιγαίου που φέρουν ή έφεραν βαθμό ανώτερο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή έμεινε μόνο ένας Αστυνομικός Διευθυντής στη Δ.Α. Λέσβου!

Το γεγονός αυτό, αφενός προκαλεί αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των μετατιθέμενων Αξιωματικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη και τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα, αφετέρου δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους λοιπούς Αξιωματικούς της Ενωσής μας άλλα και σε όλους τους Υπηρετούντες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη δύσκολη συγκυρία μιας πρωτοφανούς προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, την οποία πρωτίστως  καλούμαστε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε οι υπηρετούντες στην πρώτη γραμμή, εδώ στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας, το τελευταίο που χρειάζεται είναι η αβεβαιότητα και το αίσθημα ότι ο Έλληνας Αξιωματικός θα χρεωθεί κάθε δυσλειτουργία και πρόβλημα που προκύπτει από την κρίση αυτή.

Ελπίζουμε η ηγεσία του Σώματος να αποδείξει έμπρακτα ότι είναι δίπλα στον Αστυνομικό και να αναγνωρίσει ότι όλο αυτό το διάστημα το σύνολο των Υπηρετούντων στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού – προσφυγικού, έχει δώσει το 100 % των δυνατοτήτων τους. Δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με πλαίσιο και δομές ακόμα υπό διαμόρφωση, αυτοί που πρώτοι διαχειρίστηκαν και έδωσαν λύσεις σε προβλήματα είναι οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
IΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey