Κύκλωμα χασισεμπορίας με... προεκτάσεις!

26/01/2017 - 14:19

Μία σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, καταφέρνοντας χθες και μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε κατά πως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες χασίς τόσο στη Λέσβο, όσο και σε διάφορες περιοχές των Αθηνών.

 

Μία σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, καταφέρνοντας χθες και μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε κατά πως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες χασίς τόσο στη Λέσβο, όσο και σε διάφορες περιοχές των Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «εγκέφαλος» της οργάνωσης ήταν ένας 24χρονος με τρία ακόμα μέλη να αποτελούν τον «πυρήνα» αυτής. Ωστόσο στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 62(!) ακόμη άτομα, ένδειξη που οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι ποσότητες χασίς που διακινούνταν από τη Λέσβο, ήταν εξαιρετικά μεγαλύτερες από αυτές που εντοπίστηκαν. Και ήταν περίπου 2,5 κιλά. Ενδεικτικό επίσης της μεγάλης έκτασης της οργάνωσης, καταγράφεται και το γεγονός πως κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και πέντε οχήματα, μεταξύ αυτών και φορτηγό, που χρησιμοποιούνταν στην παράνομη δραστηριότητα.

 

Η οργάνωση

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα λοιπόν του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, η οργάνωση έπεσε στα χέρια του νόμου. Την Τρίτη το πρωί και στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, συνελήφθη καταρχήν ένας 24χρονος, που ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια και ως ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Μαζί του συνελήφθησαν τρία ακόμα μέλη, 22, 24 και 24 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.

 

Ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας ακόμη 47χρονος, ως συνεργός του κυκλώματος, που κατηγορείται για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών. Ο 47χρονος εντοπίστηκε στη Μυτιλήνη, να μεταφέρει με φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, σημαντική ποσότητα χασίς.

 

Οι «άκρες» στην Αθήνα

Μετά από την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, η Αστυνομία εκτιμά ότι προ τετραμήνου τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα με δομημένη οργάνωση, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, την οποία διηύθυνε ο 24χρονος «αρχηγός» της και συμμετείχαν ως μέλη ο 22χρονος και οι δύο άλλοι 24χρονοι, με αποκλειστικό σκοπό τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Στην αναπαράσταση της δράσης της οργάνωσης, ο «αρχηγός» προμήθευε τα μέλη της με χασίς (ενδεχομένως και με ναρκωτικές ουσίες) και ακολούθως, συντόνιζε τη διακίνησή τους. Έχοντας τις «άκρες» για να σπρώξει τις ποσότητες σε υποψήφιους αγοραστές τόσο στο νησί, όσο και στην Αθήνα, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Οι… προεκτάσεις

Τα μέλη του κυκλώματος, κατά τις παράνομες δραστηριότητές τους, φέρονται κατά την Αστυνομία να ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ κατά τις επικοινωνίες τους και τις συναλλαγές τους, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία. Ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως διακριβώθηκε πως στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμη… 62 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.

 

Τι βρέθηκε

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, σε σπίτια, οχήματα αλλά και στην κατοχή των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Τρεις ανισοβαρείς αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους 2.575 γραμμαρίων.

- Οχτώ τρίφτες, που χρησιμοποιούνταν για τη θρυματοποίηση της κάνναβης,

- Το χρηματικό ποσό των 3.175 ευρώ.

- Δέκα κινητά τηλέφωνα και πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

- Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb).

- Κάμερα.

- Τρία μαχαίρια (δύο σουγιάδες και μία «πεταλούδα»).

- Διάφορα έγγραφα και πειστήρια, σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey