Ο Τσιρώνης για την ΕΑΣ Λέσβου

20/01/2017 - 18:27

Πολλοί συνεταιρισμοί με τον τρόπο που λειτούργησαν στη χώρα μας κατέστρεψαν τη συνεταιριστική ιδέα», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης όταν τον ρωτήσαμε πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση φαινόμενα όπως αυτό της ΕΑΣ Λέσβου. Διευκρίνισε, βέβαια, ο υπουργός ότι δεν αναφέρεται ειδικά στην περίπτωση της ΕΑΣ Λέσβου, καθώς δεν γνωρίζει την περίπτωσή της, αλλά γενικά στον τρόπο που λειτούργησαν οι συνεταιρισμοί στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

«Πολλοί συνεταιρισμοί με τον τρόπο που λειτούργησαν στη χώρα μας κατέστρεψαν τη συνεταιριστική ιδέα», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης όταν τον ρωτήσαμε πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση φαινόμενα όπως αυτό της ΕΑΣ Λέσβου. Διευκρίνισε, βέβαια, ο υπουργός ότι δεν αναφέρεται ειδικά στην περίπτωση της ΕΑΣ Λέσβου, καθώς δεν γνωρίζει την περίπτωσή της, αλλά γενικά στον τρόπο που λειτούργησαν οι συνεταιρισμοί στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δοθούν χρηματοδοτήσεις για τη διάσωση αυτών των συνεταιριστικών οργανώσεων, διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι. Επίσης, έκανε σαφές ότι, ακόμη και να υπήρχαν, ο ίδιος θα ήταν αντίθετος να δοθούν, αφού είπε πως το μόνο που θα γινόταν ήταν να μπαζωθούν τρύπες που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια «ηθική τράπεζα», η οποία θα χρηματοδοτεί βιώσιμα οικονομικά και περιβαλλοντικά σχέδια νομικών και φυσικών προσώπων που δεν έχουν πιστοληπτική ικανότητα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey