Η πίτα του Μουσείου Σιγρίου

Και απολογισμός δράσεων

18/01/2017 - 15:34

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

 

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του μουσείου για τη χρονιά που πέρασε καθώς και των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο μουσείο, στα υπαίθρια πάρκα και στην ευρύτερη προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους. Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του μουσείου για προβολή του Απολιθωμένου Δάσους στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και οι μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που οργανώθηκαν στο Σικάγο, τη Μόσχα, την Αθήνα και τη Μυτιλήνη αλλά και τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του μουσείου που συνέβαλαν θετικά στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.

Το 2016 αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό ως μια ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το μουσείο συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία, που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

Ειδική αναφορά θα γίνει στη θετική επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO για το χρονικό διάστημα 2017-2020, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το μουσείο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα τιμηθούν σχολικές μονάδες της Λέσβου που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου. Θα απονεμηθεί, επίσης, τιμητική πλακέτα στο Επιμελητήριο Λέσβου για τις δράσεις συνεργασίας για το 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 22510 47033, 22530 54434, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lesvosmuseum.gr.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey