Tα οχήματα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, θα ακινητοποιούνται

Όμορφα χιονισμένα, αλλά και επικίνδυνα! (pics)

07/01/2017 - 16:35

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού

Το χιόνι σκέπασε τη Λέσβο, δημιουργώντας υπέροχα άσπρα τοπία και χώρους ιδανικούς για χιονοπόλεμο, αλλά η κίνηση οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία εκτός Μυτιλήνης. Κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα το πρωί του Σαββάτου στο δρόμο Μυτιλήνης- Καλλονής, αρκετά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με τους οδηγούς να αλληλοβοηθιούνται για να μη μείνουν στο δρόμο!

Από τη Χιονισμένη Βρίσα. Φωτό Α. Τσέλεκας

Αρκετά βενζινάδικα είναι ανοιχτά, ενώ ανοιχτές παρά την κακοκαιρία έμειναν πολλές επιχειρήσεις.

Από τη διασταύρωση της Αγιάσου, στο δρόμο προς Καλλονή, μόνο ένα ρεύμα έχει μείνει ανοιχτό, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση έφραξε τη διαδρομή από το Καμμένο δάσος και μετά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα τα οποία θα εντοπίζονται από τις αστυνομικές Αρχές, να κινούνται στο οδικό δίκτυο χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, θα ακινητοποιούνται κατά περίπτωση, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τη διευκόλυνση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

 

Στο Κέντρο της Μόριας

ΦΩΤΟ: sol2refugees

Και βέβαια κάθε άλλο παρά ιδανική είναι η κατάσταση στο Κέντρο της Μόριας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι.

ΦΩΤΟ: sol2refugees

Καθόλου προετοιμασμένη η πολιτεία για τον χιονιά που είχε προβλεφθεί αλλά και για τον χειμώνα, αφού δεν υπάρχουν σώματα θέρμανσης στις σκηνές-ιγκλού...

 Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικής: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Λέσβο!

 Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, αλλά κυρίως μετά από ενημέρωση από τον κ. Σάκη Αρναούτογλου, η ημέρα των Θεοφανείων αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη για το νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα, κατά τις πρωινές ώρες προβλέπονται σφοδρές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα αντικατασταθούν από έντονες χιονοπτώσεις, με μεγαλύτερη ένταση στις περιοχές του βορείου τμήματος του νησιού.

 

 

Αποκλεισμός στα Μιστεγνά

Δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους οι κάτοικοι των Μιστεγνών- Φωτό Θ. Πιτσιλαδή

Στην Αγιάσο

 

Η χιονόπτωση, που άρχισε χθες βράδυ και συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι τώρα (9 πμ), έχει λευκοντυμένα τα πάντα, αναφέρει ο Αγιασώτης Π. Κουτσκουδής:' Το χιόνι φτάνει τους δέκα με δεκαπέντε πόντους μέσα στο χωριό, οπότε φανταστείτε τι θα συμβαίνει στα γύρω βουνά. Οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται... πανηγυρικά !!!
Η συγκοινωνία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στην καλύτερη περίπτωση με όχημα 4Χ4. Απαιτείται μεγάλη προσοχή! Συνεργεία της Τροχαίας ελέγχουν την κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής Αγιάσου - Μυτιλήνης. Τα χιόνια φτάνουν μέχρι την αγροτική περιοχή Απ'δόπουλα. Γκρέιντερ της Περιφέρειας έκανε στις 7:30 πμ εκχιονιστικές εργασίες κοντά στην Αγιάσο, αλλά η εξακολούθηση της χιονόπτωσης απέκοψε και πάλι τη συγκοινωνία."

Αγιάσος, Φωτό Π. Κουτσκουδής

 

Από τη χιονισμένη Κάπη

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey