Εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου

7,9 εκατ. ευρώ για δύο αντιπλημμυριακά έργα

29/12/2016 - 19:24

Δύο σημαντικά έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της Νότιας Χίου και της Μυτιλήνης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 7,9 εκατ. ευρώ.

Δύο σημαντικά έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της Νότιας Χίου και της Μυτιλήνης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 7,9 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο είναι η κατασκευαή αγωγού ομβρίων υδάτων στην περιοχή Λαγκάδα της Μυτιλήνης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,7 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστεί από την ΔΕΥΑΛ.Το έργο αφορά στην ανακατασκευή του παλαιού υφιστάμενου αγωγού όμβριων για τη διευθέτηση του χειμάρρου της Λαγκάδας, με στόχο την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Αναλυτικότερα, προβλέπεται η αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού που έχει κατασκευαστεί τμηματικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1950 και μετά για τη διευθέτηση του χειμάρρου στην περιοχή «Λαγκάδα» της πόλης της Μυτιλήνης.

Το δεύτερο έργο αφορά παρεμβάσεις σε ρέματα και χειμάρρους της Νότιας Χίου, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ και υλοποιηθεί από την Περιφέρεια. Πρόκειται για αντιπλημυρικές δράσεις για την προστασία των οικισμών και εκτάσεων στη Νότια Χίο, για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή.

Η σχετική απόφαση ένταξη των δύο έργων υπογράφθηκε από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου η οποία δήλωσε: «Αξιοποιούμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ για να εκτελεστούν έργα που θα αυξήσουν την προστασία πολιτών και περιουσιών από πλημμυρικά φαινόμενα και δεδομένων των ακραίων πια καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε τα έργα αυτά είναι υψηλής σημασίας και προτεραιότητας.

Με σταθερή προσήλωση στους στόχους μας συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Διαχειριστικής, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την καθοριστική συμβολή τους στο έργο μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey