Ένας πλούσιος απολογισμός δράσεων της «Συνύπαρξης»

Για τους ανήλικους-ασυνόδευτους πρόσφυγες

28/12/2016 - 14:43 Ενημερώθηκε 29/03/2017 - 09:44

Τη χρονιά που φεύγει σε λίγες μέρες, η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» επικέντρωσε μεγάλο μέρος της δράσης της στα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες-μετανάστες της πτέρυγας ανηλίκων του ΚΕΠΥ Μόριας.

 

Τη χρονιά που φεύγει σε λίγες μέρες, η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» επικέντρωσε μεγάλο μέρος της δράσης της στα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες-μετανάστες της πτέρυγας ανηλίκων του ΚΕΠΥ Μόριας.

Οι δράσεις αυτές της «Συνύπαρξης» είχαν στόχο να χαρίσουν στα παιδιά λίγες ώρες χαράς, ξεγνοιασιάς και ελευθερίας καθώς και να συμβάλουν στην εκτόνωση των εντάσεων που επιφέρει ο αναγκαστικός εγκλεισμός τους. Πραγματοποιήθηκαν πενήντα περίπου εκδρομές με στόχο τη γνωριμία με το νησί μας, τον πολιτισμό του, τα επαγγέλματα, τα θαλάσσια μπάνια, τις αθλητικές διοργανώσεις, τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και γιορτές.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 45 απογευματινές βόλτες στην πόλη της Μυτιλήνης, καλύφθηκαν τα εισιτήρια των μετακινήσεών τους (με ευθύνη του ΚΕΠΥ) στην πόλη και πληρώθηκαν τα έξοδα για εφόδια (ατομικά είδη, υλικά καθαριότητας, υλικά για επισκευές υδραυλικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων) απαραίτητα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση στη Μόρια.

Το σύνολο των δράσεων αυτών στηρίχτηκε στην εθελοντική προσφορά μελών και φίλων της «Συνύπαρξης», που για το σκοπό αυτό αφιέρωσαν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, πιστεύοντας ότι έτσι κάνουν το καθήκον που επιβάλλουν οι αξίες του ανθρωπισμού και του δικαίου. Σήμερα, δεκάδες παιδιά που πέρασαν από την πτέρυγα της Μόριας και τώρα βρίσκονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή στην Ευρώπη, επικοινωνούν στο διαδίκτυο με μέλη της «Συνύπαρξης», γεγονός που καταμαρτυρεί την εμπιστοσύνη και την εξοικείωση που αμοιβαία κατακτήθηκε.

Στην πολύμηνη αυτήν δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας, τη «Συνύπαρξη» συμπαραστάθηκαν, προσφέροντας εθελοντική εργασία, χρήματα, εφόδια και εξυπηρετήσεις, πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ιδιώτες, επαγγελματίες, λειτουργοί του κράτους και της αυτοδιοίκησης, κοινωνικές οργανώσεις, τους οποίους η Κίνηση ευχαριστεί θερμά.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστεί για τη συνεχή οικονομική υποστήριξη στο έργο της τη «Diakonie-Solingen», το Ίδρυμα Κέπλερ, την «UNO-Flüchtlingshilfe» από τη Γερμανία, την «KALIMERA» επίσης από τη Γερμανία, τις πρωτοβουλίες φοιτητών και διδασκόντων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan, την ελληνική κοινότητα από το «Redding Pennsylvania», την οργάνωση «Οδυσσέας» και ιδιαίτερα τη Δάφνη Τρουμπούνη (ξενοδοχείο «Βότσαλα»).

Τέλος την "Ηλιαχτίδα", την "Αλληλεγγύη για Όλους", τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο ΚΕΠΥ Μόριας, και τους διασώστες της ERCI.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey