Για την τυφλή μαθήτρια στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Απάντηση Καλάργαλη για την έλλειψη εκπαιδευτικού

27/12/2016 - 16:25

Σχετικά με το από Πέμπτη 22-12-2016 δημοσίευμα της εφημερίδας μας με θέμα «Ζητείται καθηγητής για τυφλή μαθήτρια» και για την άρση παρανοήσεων και την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλης σε απαντητική του επιστολή σημειώνει:

 

Σχετικά με το από Πέμπτη 22-12-2016 δημοσίευμα της εφημερίδας μας με θέμα «Ζητείται καθηγητής για τυφλή μαθήτρια» και για την άρση παρανοήσεων και την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλης σε απαντητική του επιστολή σημειώνει:

«Σας παραθέτουμε στοιχεία που αφορούν τη διάθεση εκπαιδευτικού με γνώσεις Braille για την υποστήριξη της μαθήτριας του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Η περίπτωση της μαθήτριας αφορούσε νέα “παράλληλη στήριξη”, η οποία εγκρίνεται από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., αφού προηγηθεί σχετική διαδικασία η οποία έχει ως εξής:

1. Κατάθεση δικαιολογητικών γονέα στη σχολική μονάδα (29/09/2016).

2. Αποστολή δικαιολογητικών στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης.

3. Γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ (03/10/2016).

4. Αποστολή δικαιολογητικών στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 91409/Δ3/3-6-2016 έγγραφό τους (20/10/2016).

5. Έγκριση παράλληλης στήριξης (11/11/2016).

6. Αίτημα για την πρόσληψη εξειδικευμένου εκπαιδευτικού όταν ζητήθηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και την Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης (01/12/2016).

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, παρά το γεγονός ότι λειτούργησε στα πλαίσια των νόμων και των εγκυκλίων και ενώ δεν έχει η ίδια το δικαίωμα πρόσληψης εκπαιδευτικών, ενέκυψε με ευαισθησία στην ειδική αυτή περίπτωση και διέθεσε ήδη εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03 (Μαθηματικό) για την κάλυψη των αναγκών της μαθήτριας, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΕΔΔΥ (Φ.102.03/589) Μυτιλήνης, και υπολείπεται η κάλυψη σε φιλολογικά μαθήματα».

 

(σ.σ.) Το ρεπορτάζ του «Ε» έγραφε σαφώς ότι διατέθηκε μαθηματικός Ειδική Αγωγής για την κάλυψη κάποιων ωρών στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και για τις ανάγκες της μαθήτριας της Α΄ τάξης με ολική απώλεια όρασης. Από την άλλη, συμπεριέλαβε τις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καλάργαλη αλλά και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Καπιωτά, οι οποίοι με τη σειρά τους τόνισαν την αναγκαιότητα να τοποθετηθεί και φιλόλογος. Κατέληγε δε το ρεπορτάζ μας σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι αυτό που πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες πρόσληψης και διάθεσης εκπαιδευτικού.

Συνεπώς, δεν τίθεται κάποιο ζήτημα παρανόησης. Το ζητούμενο δεν είναι να κατανοήσουμε τη γραφειοκρατική διαδικασία για τη διεκπεραίωση ενός τέτοιου ζητήματος, που ασφαλώς υπάρχει, αλλά να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά και το δημοσίευμα εκεί στόχευε, να αναδείξει το θέμα και θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και μ’ αυτόν το ντόρο κάτι θετικό θα προκύψει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey