Η Αστυνομία τελικά έφτασε στα ίχνη τους, αφού επί 20 ημέρες είχαν «πατήσει» 19 καταστήματα και επιχειρήσεις!

Πέντε Αλγερινοί οι «ποντικοί» της Ερμού

20/12/2016 - 13:32

Τι κι αν οι κλοπές και οι διαρρήξεις είχαν μετατραπεί σε… καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα στην Ερμού; Τι κι αν οι καταστηματάρχες είχαν δημοσιοποιήσει την αγανάκτησή τους για το γεγονός πως η αγορά της πόλης ήταν αφύλακτη; Το Σάββατο το πρωί, μαζί με την Ερμού «πατήθηκαν» ως και τα καταστήματα της Επάνω Σκάλας.

 

Τι κι αν οι κλοπές και οι διαρρήξεις είχαν μετατραπεί σε… καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα στην Ερμού; Τι κι αν οι καταστηματάρχες είχαν δημοσιοποιήσει την αγανάκτησή τους για το γεγονός πως η αγορά της πόλης ήταν αφύλακτη; Το Σάββατο το πρωί, μαζί με την Ερμού «πατήθηκαν» ως και τα καταστήματα της Επάνω Σκάλας.

Η Αστυνομία ενεργοποιήθηκε κατόπιν εορτής και κατάφερε να συλλάβει πέντε Αλγερινούς, που ευθύνονται για συνολικά 19 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, που έχουν εξιχνιαστεί μόνο το τελευταίο 20ήμερο.

 

Η αγανάκτηση του Σαββάτου

Το Σάββατο το πρωί, η αγανάκτηση ξεχείλισε σε δεκάδες καταστηματάρχες που είδαν για μια ακόμη φορά τις πόρτες των καταστημάτων τους παραβιασμένες. Σπασμένες βιτρίνες και σημαντικές φθορές ακόμα και στο εσωτερικό τους, με έντονα τα σημάδια και από αίματα που έδιναν πιο τραγική διάσταση στο όλο σκηνικό, δημοσιοποιήθηκαν άμεσα με τη συνδρομή και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και η σύλληψη εκείνων που έκαναν άνω κάτω την αγορά μέσα σε 20 ημέρες μετατράπηκε για την Αστυνομία σε υπόθεση… τιμής. Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, προσήχθησαν πέντε ύποπτα άτομα, που είχαν εξάλλου καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που είχαν «πατηθεί» το προηγούμενο διάστημα.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πέντε Αλγερινοί ηλικίας έως 20 ετών ευθύνονται για 19 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πρόκληση φθορών. Η μεθοδολογία τους, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τους ωθούσε σε… δράση τις βραδινές κυρίως ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Εισέρχονταν σε καταστήματα και επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κυρίως εισόδους ή παράθυρα και, αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα.

Η αξία τώρα των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι και το ύψος των φθορών που προξένησαν. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων καθώς και κράνος μοτοσικλέτας, το οποίο χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους.

 

Προκαλεί ανησυχία

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα. Η υπόθεση αυτή, όπως αναμενόταν, πήρε δημοσιότητα, αφού εκτεταμένα ρεπορτάζ για την υπόθεση είδαν το φως της δημοσιότητας σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και, σε συνδυασμό με την κατάσταση με το προσφυγικό στο νησί, προκάλεσε ανησυχία όχι μόνο στον εμπορικό κόσμο, αλλά και στην κοινή γνώμη του νησιού, αφού αποτέλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόθεση που βιώνει το νησί.

Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν ακόμη πιο ισχυρό το αίτημα της αποσυμφόρησης της Λέσβου, αφού η ανεξέλεγκτη παρουσία πολλών μεταναστών που περιφέρονται ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς κανέναν έλεγχο εγκυμονεί κινδύνους και για παράνομες πράξεις από μερίδα αυτών σαν και αυτές που συνέβησαν, γεγονός που δημιουργεί εύλογες απορίες για το τι μέλλει γενέσθαι όσο διατηρείται αυτή η κατάσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey