Τιμήθηκαν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί

13/12/2016 - 14:15

Σε μια σεμνή τελετή, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, τίμησε τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2016 το περασμένο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Σε μια σεμνή τελετή, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, τίμησε τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2016 το περασμένο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παρόντες πέραν των τιμώμενων προσώπων και των οικείων τους, ήταν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Καλλιόπη Πρωτογεράκη-Γόμου, εκπρόσωπος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ιακώβου, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αικατερίνη Στρατάκη-Συβρή, ο προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ευστράτιος Αναγνώστου, και η ομόλογός του, της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου-Κοντάρα. Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου, Μαρία Περδικούρη. Ο περιφερειακός δ/ντης εκπαίδευσης μίλησε για τον εξέχοντα ρόλο του εκπαιδευτικού στην κοινωνία, ενώ ο κ. Αναγνώστου ανέφερε άγνωστα περιστατικά για τη ζωή του εκπαιδευτικού και τις δυσκολίες στην επιτέλεση του έργου του στις αρχές της δεκαετίας του ΄60.

Ο διευθυντής ΔΕ Λέσβου, κ. Καπιωτάς, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης ως ελάχιστου φόρου τιμής στην προσφορά των απελθόντων εκπαιδευτικών τόσο στην εκπαίδευση και στους μαθητές, όσο και στην ανάπτυξη του τόπου γενικότερα με το ακόλουθο απόσπασμα: «Μ’ ένα λόγο, ο δάσκαλος είναι ο ποιητής του ανθρώπου… Αν έλειπαν οι δάσκαλοι, η γη μας θα ‘ταν τυφλή. Και το σύμπαν ανυπόστατο… Και θυμηθείτε: Ο Νεύτων, ο Χάμπλ, ο Αϊνστάιν και οι άλλοι που μίλησαν στο τηλέφωνο με τον θεό, ήσαν όλοι τους δάσκαλοι. (Δημήτρης Λιαντίνης: “Τα Ελληνικά”). Ένα μέρος τιμής σε αυτούς τους δάσκαλους, που μέσα στη χρονιά που τελειώνει, αποφάσισαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, πως πρέπει πια να αφήσουν την τάξη, να αφήσουν τους μαθητές τους σε άλλους εκπαιδευτικούς. Και εμείς σκεφτήκαμε πως πρέπει να τους δούμε για μια φορά έξω από την τάξη, αλλά μέσα στο φυσικό τους χώρο, στο χώρο του Σχολειού, στη φιλόξενη αυτή αίθουσα των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης, και να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους στην εκπαίδευσης του τόπου μας, για τη ζωή που ξόδεψαν για να δώσουν γνώση κι αξίες στα παιδιά μας. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα γεροί και σε ό,τι καταπιάνονται από δω και πέρα να είναι τόσο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί όσο ήταν στην καριέρα τους στην εκπαίδευση. Και τους ευχαριστούμε για ό,τι κάνανε για τα παιδιά μας, για την εκπαίδευση, για τον τόπο μας».

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή αποσπασμάτων από ταινίες αναφορικά με την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, απονομή αναμνηστικών πλακετών στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και προσφορά βιβλίων από τον περιφερειακό δ/ντη Εκπαίδευσης και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey