Στη σύνοδο κορυφής «Ευρώπη, οι Πρόσφυγες είναι αδέλφια μας» που διοργανώνει η Παπική Ακαδημία

Στο Βατικανό ο Σπ. Γαληνός

09/12/2016 - 23:59

Ο δήμαρχος συμμετέχει στη σύνοδο ως γνωστό στα πλαίσια της προβολής της πρωτοβουλίας των δήμων που έχει ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο (σ.σ. «δίκτυο πόλεων») που κορύφωσε τους συντονισμούς επέκτασής του για την ανακούφιση του προσφυγικού στη Βαρκελώνη, τον περασμένο Μάρτη. Η κ. Γαληνός την πρώτη ημέρα της συνόδου, πραγματοποίησε ομιλία τονίζοντας για μία ακόμη φορά πως η συμμαχία των πόλεων πρέπει να διευρυνθεί για να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης που παρατηρείται από τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών.

Στο Βατικανό βρίσκεται  ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, συμμετέχοντας στην σύνοδο κορυφής «Ευρώπη, οι Πρόσφυγες είναι αδέλφια μας», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του κρατιδίου, γνωστό ως «Παπική Ακαδημία». Ο δήμαρχος συμμετέχει στη σύνοδο ως γνωστό στα πλαίσια της προβολής της πρωτοβουλίας των δήμων που έχει ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο (σ.σ. «δίκτυο πόλεων») που κορύφωσε τους συντονισμούς επέκτασής του για την ανακούφιση του προσφυγικού στη Βαρκελώνη, τον περασμένο Μάρτη. Η κ. Γαληνός την πρώτη ημέρα της συνόδου, πραγματοποίησε ομιλία τονίζοντας για μία ακόμη φορά πως η συμμαχία των πόλεων πρέπει να διευρυνθεί για να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης που παρατηρείται από τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών.

Η πρωτοβουλία «δίκτυο πόλεων»

Ο δήμαρχος από το βήμα που πήρε μέσα στην ίδια την Παπική Ακαδημία στο Βατικανό, μίλησε διεξοδικά για τις ιδιαιτερότητες του προσφυγικού στη Λέσβο και ιδιαίτερα για τις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νησί. Σχολιάζοντας και τα προβλήματα που απορρέουν από τη σημερινή συνθήκη Ε.Ε.-Τουρκίας. Στη σύνοδο που θα συνεχιστεί και σήμερα και θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος που έχει αναλάβει πρωτοβουλία να βάλει κάτω από την σκέπη του την πρωτοβουλία των δήμων που συμμετέχουν στο «δίκτυο πόλεων», εκτός του δημάρχου Λέσβου, συμμετέχουν ακόμη οι δήμαρχοι Παρισίου, Βαρκελώνης και Μαδρίτης, καθώς και άλλοι από μεσογειακούς δήμους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey