Ο Δήμος Λέσβου με τις περισσότερες αιτήσεις στη χώρα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Πρωτιά» στη φτώχεια που ντροπιάζει

02/12/2016 - 13:59

Με 3.141 αιτηθέντες στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ο Δήμος Λέσβου κατατάσσεται πρώτος στους 30 δικαιούχους Δήμους ανά την Ελλάδα με τις περισσότερες αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

 

Με 3.141 αιτηθέντες στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ο Δήμος Λέσβου κατατάσσεται πρώτος στους 30 δικαιούχους Δήμους ανά την Ελλάδα με τις περισσότερες αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η κατάθεση των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στο Δήμο Λέσβου, ο οποίος είχε διεκδικήσει από το Υπουργείο Πρόνοιας να είναι μέσα στους 17 δήμους της χώρας, που το Υπουργείο είχε την πολιτική βούληση να επεκτείνει το Πιλοτικό Πρόγραμμα του Κ.Ε.Α., ένα αίτημα για το οποίο εστάλη ειδική επιστολή από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας στην αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου. Μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Λέσβου έπρεπε να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους, η κ. Αντωνέλλη παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

«Ο Δήμος Λέσβου ως δικαιούχος του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής-ΤΕΒΑ -όπως ήδη γνωρίζετε- έχει 4.641 ωφελούμενους, ενώ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως δικαιούχος και εκείνη του εν λόγω Προγράμματος για τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας 1.521 ωφελούμενους. Αυτή και μόνο η σύγκριση αποτελεί τρανή απόδειξη για τα επίσημα στοιχεία της φτώχειας στο Δήμο μας. Περιττό να αναφέρω τους δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων μας, που ξεπερνούν κατά την εκτίμησή μου τους 2.000 ωφελούμενους».

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», ήρθε η ίδια πραγματικότητα να αποδείξει πως η τότε αξίωση του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα στοιχεία που επικαλούνταν ήταν πέρα για πέρα ρεαλιστικά.

 

Η Αν. Αντωνέλλη

«Το ότι οργανώσαμε ως Δήμος Λέσβου τις υπηρεσίες μας έτσι που να δουλέψουμε σωστά και εντατικά -και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΕΠ, στη Διεύθυνση Πρόνοιας και στον Οργανισμό του Δήμου μας- δεν είναι ο μόνος λόγος αυτής της πρωτιάς. Αυτή η πρωτιά είναι δυστυχώς η πραγματικότητα των κατοίκων μας. Ελπίζω να το κατανοήσουν πλέον και “κάποιοι”, οι οποίοι, όταν η υπουργός κ. Φωτίου έκανε δεκτό το αίτημά μας αυτό, παρουσίαζαν το Κ.Ε.Α. ως “παροχή της κυβέρνησης για την αλληλεγγύη που επιδείξαμε στο προσφυγικό”, προσπαθώντας πολιτικάντικα να το χρησιμοποιήσουν ως “χάπι του προσφυγικού”, αρνούμενοι να δεχθούν ότι το ΚΕΑ ήταν αποτέλεσμα της διεκδίκησής μας, έτσι όπως την τεκμηριώναμε στο αίτημά μας. Ευτυχώς όμως για μας η υπουργός κα Φωτίου προς τιμήν της κατανόησε “την κατάντια μας”! Μια κατάντια που δυστυχώς αγνόησε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ το 2014 για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, εντάσσοντας τότε στο ΚΕΑ τη Σάμο (μονοεδρική… εκλογές πλησίαζαν…) και όχι τη Λέσβο», σχολίασε η κ. Αντωνέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey