Δωρεάν από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου

Παιδικά και εφηβικά τμήματα θεατρικής αγωγής

30/11/2016 - 15:23

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου με τη μακρόχρονη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά, σε συνεργασία με την Ελευθερία Νικολαΐδου, απόφοιτη Ανώτερης Δραματικής Σχολής, δημιουργεί παιδικά και εφηβικά τμήματα υποκριτικής τέχνης και θεατρικής αγωγής.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου με τη μακρόχρονη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά, σε συνεργασία με την Ελευθερία Νικολαΐδου, απόφοιτη Ανώτερης Δραματικής Σχολής, δημιουργεί παιδικά και εφηβικά τμήματα υποκριτικής τέχνης και θεατρικής αγωγής.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται δωρεάν στο θεατράκι του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Λέσβου στην Οικονόμου Τάξη στην Χρυσομαλλούσα.  

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:

Τρίτη: 6:30 - 7:00 μ.μ.  Ιστορία Θεάτρου, 7 - 7.30 μ.μ. Ορθοφωνία, 7.30 - 8.30 μ.μ. Αυτοσχεδιασμός - Υποκριτική.

Σάββατο: 6:30 - 7:00 μ.μ.  Ιστορία Θεάτρου, 7 - 7.30 μ.μ. Κινησιολογία, 7.30 - 8.30 μ.μ. Αυτοσχεδιασμός - Υποκριτική.

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα φιλοξενηθούν διάφοροι καλλιτέχνες: Μουσικοί, εικαστικοί, χορευτές, ηθοποιοί. Η παρουσία των μαθητών θα είναι υποχρεωτική, διότι σκοπός είναι, στο τέλος του σχολικού έτους, να ανέβει μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση. Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει μέχρι  και 17 μαθητές, από 10 ετών μέχρι 15 ετών.

Συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλ. 6932-720276 μετά τις 6 το απόγευμα και 22510 37394 στο Δημοτικό Θέατρο από το πρωί ως τις 15:00.

Στο πρώτο μάθημα στις 6 Δεκεμβρίου, οι μαθητές θα κληθούν να αφηγηθούν μια ιστορία με θέμα «Τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις στον κόσμο… Μεταμορφώσου σε ήρωα και άλλαξέ το!».

 

Τα μαθήματα

Ιστορία Θεάτρου: Αυτό το μάθημα αποσκοπεί στο να παρουσιάσει μια γενική εικόνα της ανάπτυξης που πήρε το θέατρο από την πρώτη του εμφάνιση στην Αρχαία Ελλάδα έως και την σύγχρονη εποχή.

Ορθοφωνία: Έλεγχος της έκτασης και της έντασης της φωνής, καθαρή άρθρωση και σωστός τονισμός του κειμένου.

Αυτοσχεδιασμός: Εδώ στόχος είναι η ανάπτυξη του καλλιτεχνικού ενστίκτου και της δημιουργικότητας. Εξάσκηση της αντίληψης για το χώρο και το χρόνο και χτίσιμο ενός θεατρικού χαρακτήρα μέσω απλών ασκήσεων.

Υποκριτική: Επιλογή ενός θεατρικού έργου - κειμένου, παραμύθι, ποίημα ή κάποια ιστορία, και μελέτη του με στόχο την παρουσίαση του, στο τέλος του σχολικού έτους. Ανάλυση χαρακτήρων, σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική επιμέλεια.

Κινησιολογία: Εξάσκηση της ελαστικότητας και της αντίληψης του σώματός. Έλεγχος της κίνησης επάνω στην σκηνή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey