Παναναπηρικό Συλλαλητήριο

30/11/2016 - 15:17

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους, διεκδικούν με αξιοπρέπεια και αγώνα τα δικαιώματά τους για ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας, των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους, διεκδικούν με αξιοπρέπεια και αγώνα τα δικαιώματά τους για ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας, των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους.

«Συγκεντρωνόμαστε στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία κάθε νησιού της περιφέρειας Β. Αιγαίου και ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, οι τοπικοί σύλλογοι ΑμεΑ, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία, οι δομές παροχής κοινωνικής φροντίδας ΑμεΑ, οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί τοπικοί φορείς, οι οικογένειες και οι φίλοι μας και δηλώνουμε ότι η 3η Δεκεμβρίου 2016 ορίζεται ως η τελευταία ημέρα ανοχής της κατάφορης παραβίασης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, της πλειοψηφίας του λαού μας», επισημαίνει το κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου.

 

Περικοπή 25%

Ο προϋπολογισμός για το 2016 μειώνει τη δαπάνη για τις συντάξεις αναπηρίας του ΙΚΑ κατά 25% και περικόπτει τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας, κατά 900 εκατ. ευρώ κάθε έτος. Καθιερώνει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο θα παρέχεται συνυπολογίζοντας περιουσιακά, εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

Οι εργαζόμενοι στην ειδική εκπαίδευση, οι μαθητές με αναπηρία και οι πολύπαθοι γονείς, αντιμετωπίζουν τις τραγικές ελλείψεις σε ειδικό βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό, ειδικούς δασκάλους και νηπιαγωγούς, τμήματα Ένταξης. «Αυτή είναι η εφαρμογή του 3ου μνημονίου και του “κόφτη” στη ζωή μας, στα εργασιακά μας και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, που από κοινού ψήφισαν με την “αριστερή” κυβέρνηση όλα τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ) με τα συγχαρητήρια ΕΕ, Τρόικας, ΔΝΤ», προσθέτει η ανακοίνωση.

 

Η «Κυψέλη»

Το Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. η «Κυψέλη», ως μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.) και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία του νομού Λέσβου και μαζί και με τους άλλους φορείς-οργανώσεις Α.με.Α. του νησιού (Σύλλογο Σκλήρυνση κατά πλάκας, Σύλλογο Καρκινοπαθών, Σύλλογο Νεφροπαθών, Λεσβιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων) συμμετέχει στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο, που θα διοργανωθεί την Παρασκευή στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey