Και νέα συνάντηση στην Αθήνα για το δήμαρχο Λέσβου, Σπ. Γαληνό, με επιτακτικό το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 3 εκ. ευρώ

Στο Φλαμπουράρη για… λεφτά

21/11/2016 - 14:37

Και νέο ραντεβού, με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, κατάφερε να «φιξάρει» χθες ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος μετά την παρουσία του στην έκθεση «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη, θα μεταβεί τη Δευτέρα ή ενδεχομένως την Τρίτη, ξανά στην Αθήνα.

Και νέο ραντεβού, με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, κατάφερε να «φιξάρει» χθες ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος μετά την παρουσία του στην έκθεση «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη, θα μεταβεί τη Δευτέρα ή ενδεχομένως την Τρίτη, ξανά στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή, αναμένεται να έχει… ανακεφαλαιωτικό χαρακτήρα για μία σειρά δεσμεύσεων που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβρη, για την ουσιαστική ενίσχυση του Δήμου Λέσβου. Ωστόσο ο δήμαρχος πηγαίνει στον υπουργό Επικρατείας και με μία ακόμη βασική διεκδίκηση, που έχει να κάνει με την έκτακτη χρηματοδότηση, που μέχρι και σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να δοθεί για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο δήμαρχος που, σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Κώστα Κατσαρό, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Κατζανό, αλλά και τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Νίκο Καρασάββα, θα θέσει ξανά εκείνο που επί εποχής Κουρουμπλή στο Υπουργείο Εσωτερικών, δεν κατέστη εφικτό να γίνει.

Να δοθεί δηλαδή έκτακτη χρηματοδότηση στο Δήμο Λέσβου, για τις αυξημένες ανάγκες που κάλυψε από την πρώτη στιγμή που καταγράφηκαν οι μεγάλες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών. Ο Δήμος Λέσβου με έγγραφά του, έχει εκτιμήσει στα 3 εκ. ευρώ τις ανάγκες που προφανώς καλύφθηκαν από τα ανταποδοτικά του, αλλά από το καλοκαίρι του 2015 έως και σήμερα, έχει λάβει μόλις 700.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος λοιπόν, αναμένεται να επαναφέρει το αίτημα, για το οποίο η κυβέρνηση καλείται να βρει τη «φόρμουλα» που θα ανοίξει την κάνουλα.

 

Παλιό Λιμεναρχείο και «πάρκινγκ»

Από εκεί και έπειτα, η δημοτική αρχή θα επιχειρήσει την ευελιξία του κ. Φλαμπουράρη να έχει οργανωτικό ρόλο στην κυβέρνηση, αποτελώντας συνδετικό κρίκο με όλα τα υπουργεία, προκειμένου να προωθηθούν μετά το «Κατσάνειο», και οι υποθέσεις παραχωρήσεων του πάρκινγκ της «Οδυσσέα Ελύτη», αλλά και του κτηρίου του Παλιού Λιμεναρχείου.

Εξάλλου ο δήμαρχος αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, να υπογράψει και τυπικά την απόκτηση του «Κατσάνειου» από το ΤΑΙΠΕΔ και θέλει να τελειώσει και τις παρεμφερείς υποθέσεις, ειδικά του Παλιού Λιμεναρχείου, έχοντας από τον περασμένο Σεπτέμβρη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, με τον πρόεδρο του ΕΤΑΔ, Γιώργο Τερζάκη, στον οποίο έχει περιέλθει η κυριότητα του εγκαταλειμμένου κτηρίου στην πρόσοψη της πόλης.

 

Βιολογικοί, masterplan λιμανιού και… άλλα

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής στην Αθήνα, θα επιχειρήσει να αντλήσει τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια και σε ό,τι αφορά την εκπόνηση του master plan του λιμένα της Μυτιλήνης, αφού είναι γνωστό πως είναι βασικό εργαλείο προκειμένου να προωθηθεί το φιλόδοξο σχέδιο που έχει για τις αστικές αναπλάσεις, μέσω ΕΣΠΑ.

Και ειδικότερα για την ανάπλαση της προκυμαίας. Ενώ είναι πιθανό να θέσει ξανά την αναγκαιότητα διευκόλυνσης της προώθησης και της προοπτικής των Βιολογικών της νότιας πόλης, η οποία είχε «πέσει» στην ατζέντα των συσκέψεων στην Αθήνα, τον περασμένο Σεπτέμβρη, πριν τον πρόσφατο δηλαδή ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Φυσικά η δημοτική αρχή γνωρίζει ότι συγκυριακά έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει πράγματα και διευκολύνσεις από την κυβέρνηση, με τη μορφή αντισταθμιστικών για την προσφυγική κρίση, και έχει και άλλες περιπτώσεις για να τις συζητήσει με τον κ. Φλαμπουράρη, που δεν έχουν διαρρεύσει. Εκείνο όμως που «καίει» τη δημοτική αρχή, ήταν και είναι η έκτακτη χρηματοδότηση, η οποία, βάσει των καταγεγραμμένων δράσεων του Δήμου, αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ και πρέπει να καλυφθεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey