Μεγάλη διάκριση για τον Λέσβιο καθηγητή του «Δημοκρίτειου», Εμμανουήλ Γδούτο

Εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

15/11/2016 - 13:35

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην Ολομέλεια της 10ης Νοεμβρίου 2016, στην έδρα «Θεωρητική και Πειραματική Μηχανική - Επιστήμες του Μηχανικού» στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, εξελέγη ο Λέσβιος Εμμανουήλ Γδούτος, πολιτικός μηχανικός, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα συγχαρητήριά του εκφράζει θερμά το Περιφερειακό Τμήμα ΒΑ Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην Ολομέλεια της 10ης Νοεμβρίου 2016, στην έδρα «Θεωρητική και Πειραματική Μηχανική - Επιστήμες του Μηχανικού» στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, εξελέγη ο Λέσβιος Εμμανουήλ Γδούτος, πολιτικός μηχανικός, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα συγχαρητήριά του εκφράζει θερμά το Περιφερειακό Τμήμα ΒΑ Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Εμμανουήλ Γδούτος, ο οποίος είναι αδελφός του γνωστού μηχανικού της Μυτιλήνης Στέφανου Γδούτου, είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διετέλεσε επιμελητής στην έδρα της Μηχανικής ΕΜΠ, υπήρξε καθηγητής «Τεχνικής Μηχανικής» στο Δ.Π.Θ. και διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Δ.Π.Θ. (1982-2015). Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κάτοχος του τίτλου του διακεκριμένου επισκέπτη καθηγητή Clark Millikan του Πανεπιστημίου Caltech και επισκέπτης καθηγητής έξι πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «Modesto Panetti & Carlo Ferrari» της Ιταλικής Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, εταίρος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, εταίρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικής, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Μηχανικών όπου έχει ανακηρυχθεί και επίτιμος διδάκτωρ κ.ά..

Επέβλεψε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής εννέα φοιτητών, εκ των οποίων οι επτά είναι καθηγητές Πανεπιστημίων (ελληνικών και ξένων). Έχει δημοσιεύσει συνολικά 128 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει εκπονήσει 133 εργασίες δημοσιευμένες σε Πρακτικά συνεδρίων και 15 εργασίες σε Κεφάλαια βιβλίων (διεθνούς κυκλοφορίας). Έχει συγγράψει πέντε βιβλία, τα οποία εκδόθηκαν από διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 109 διεθνή συνέδρια και έχει κάνει 21 κεντρικές ομιλίες. Είναι μέλος εκδοτικών επιτελείων πολυάριθμων διεθνών περιοδικών και έχει βραβευθεί με 15 διεθνή βραβεία προεχόντως της Πειραματικής Μηχανικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey