12 προσφυγόπουλα ξεκίνησαν μάθημα στο 8ο Δημοτικό

Το λουκέτο έγινε… χαμόγελο!

10/11/2016 - 15:11

Μια μεγάλη αγκαλιά και δεκάδες χαμόγελα ήρθαν χτες να αντικαταστήσουν τα θλιβερά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν πριν λίγες εβδομάδες με το επιχειρούμενο λουκέτο από πλευράς γονέων απέναντι στην ένταξη προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Δώδεκα παιδιά προσφύγων, ηλικίας 6 έως 12 ετών που φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ με τις οικογένειές τους, γράφτηκαν χτες στο σχολείο και ξεκίνησαν μάθημα με τη δασκάλα τους, την κ. Δέσποινα.

 

Μια μεγάλη αγκαλιά και δεκάδες χαμόγελα ήρθαν χτες να αντικαταστήσουν τα θλιβερά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν πριν λίγες εβδομάδες με το επιχειρούμενο λουκέτο από πλευράς γονέων απέναντι στην ένταξη προσφυγόπουλων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Δώδεκα παιδιά προσφύγων, ηλικίας 6 έως 12 ετών που φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ με τις οικογένειές τους, γράφτηκαν χτες στο σχολείο και ξεκίνησαν μάθημα με τη δασκάλα τους, την κ. Δέσποινα.

Ο διευθυντής του σχολείου, Παύλος Καλαμπόκης, ανέφερε στο «Ε» ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση και χαρακτήρισε ανάξιο λόγου το προηγούμενο περιστατικό με το λουκέτο, που είχε παρατηρηθεί από μερίδα γονέων. «Υποδεχτήκαμε τα παιδιά, όπως υποδεχόμαστε κάθε χρόνο τους νέους μαθητές», τόνισε στην εφημερίδα μας.

«Αφού ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα, ολοκληρώθηκε και η εγγραφή των παιδιών», πρόσθεσε. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είχαν πολύ καιρό να μπουν σε σχολική τάξη και ήταν ενθουσιώδη εδώ και καιρό, περιμένοντας να ξεκινήσουν το σχολείο, μας λέει η Γεωργία, εθελόντρια στο ΠΙΚΠΑ. Θα παρακολουθήσουν μαθήματα από την Α΄ έως τη Στ΄ τάξη του Δημοτικού, ενώ παράλληλα θα κάνουν κοινά μαθήματα, όπως αγγλικά, γυμναστική, καλλιτεχνικά και μουσική μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου.

Οι Μυτιληνιοί συμμαθητές τους ήταν γεμάτοι απορίες, χαμόγελο και αγωνία για τη συνύπαρξή τους και ανέφεραν στο «Ε» ότι θέλουν πολύ να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και να μάθουν τις ιστορίες τους. Τα προσφυγόπουλα προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν, και ανυπομονούν να δηλώνουν παρόντα σε όλα τα σχολικά κουδούνια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντάχθηκαν στις τάξεις υποδοχής κι ότι αυτές θα λειτουργήσουν επίσης στο 11ο και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, όταν ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία. Τα απογευματινά τμήματα που περιλαμβάνονται στο νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και γράφαμε γι’ αυτά στο προηγούμενο φύλλο μας, θα φιλοξενήσουν ανήλικους πρόσφυγες που μένουν στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey