Ο Γιώργος Πάλλης εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου επί των απουσιών του και ανεξαρτητοποιήθηκε από τον «Άλλο Δρόμο»

Εξασφάλισε ανοχή και τράβηξε το… δρόμο του

27/10/2016 - 15:50

Η παρουσία του (και) βουλευτή Λέσβου, Γιώργου Πάλλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, είχε από μόνη της ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που το σώμα επρόκειτο να δώσει με την ψήφο του, «ανοχή» ή όχι, στην παρατεταμένη απουσία του (άνω των τριών μηνών) από τα καθήκοντά του ως δημοτικού συμβούλου.

 

Η παρουσία του (και) βουλευτή Λέσβου, Γιώργου Πάλλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, είχε από μόνη της ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που το σώμα επρόκειτο να δώσει με την ψήφο του, «ανοχή» ή όχι, στην παρατεταμένη απουσία του (άνω των τριών μηνών) από τα καθήκοντά του ως δημοτικού συμβούλου.

Τελικώς η ψηφοφορία επί του θέματος, έβγαλε «νικητή» το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο, τα ενδοπαραταξιακά του «Άλλου Δρόμου», που δοκιμάζονται από τη γνωστή διάσπαση που επήλθε μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη, σαν απόρροια των πολλαπλών διασπάσεων που παρατηρήθηκαν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Αφού τόσο ο κ. Πάλλης, όσο και η Χρυσούλα Ζωγράφου, δημοτική σύμβουλος και εκείνη που εξελέγη με τον «Άλλο Δρόμο», κατέθεσαν προχθές στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ψάνη, δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τη μέχρι πρότινος παράταξή τους. Επισημοποιώντας ουσιαστικά τη διαφοροποίησή τους, που εδώ και ένα χρόνο και κάτι, έχει αποτυπωθεί στην εκπροσώπηση του «Άλλου Δρόμου», και προκαλώντας νέο κύκλο συζητήσεων αναφορικά με το ποιος είναι ο… περισσότερο γνήσιος εκφραστής της παράταξης.

Ως γνωστό, ο κ. Πάλλης ζήτησε πριν ακριβώς από ένα μήνα τη σύμφωνη γνώμη του σώματος επί των διαδοχικών απουσιών του (άνω των τριών μηνών), επικαλούμενος σχετικές διατάξεις του «Καλλικράτη» που μπορούν να του την εξασφαλίσουν.

Στην εξήγηση του αιτήματός του αυτού, ο βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος, είχε δηλώσει πως ήθελε να τιμήσει όλους εκείνους που τον ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξήγηση βέβαια που ποτέ δεν συμμερίστηκαν τα συλλογικά όργανα του «Άλλου Δρόμου», αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης, Στράτος Γεωργούλας. Που ζητούσαν -έχοντας στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσχωρήσει στη ΛΑΕ και στην «Πλεύση»- την παραίτηση των δημοτικών συμβούλων που είχαν παραμείνει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και με αυτό το σκεπτικό παρέμεινε μέχρι και προχθές στη συνεδρίαση, δηλώνοντας ωστόσο πια τη διαφοροποίησή του από την παράταξη του «Άλλου Δρόμου».

 

«Ωμή παρέμβαση»

Πριν την ψηφοφορία, ο επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου», Στράτος Γεωργούλας, φρόντισε για μία ακόμη φορά να χαρακτηρίσει ως ωμή παρέμβαση της δημοτικής αρχής (σ.σ. όπως και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γιαννίκου) στα εσωτερικά της παράταξής του, να φέρει προς ψήφιση το «ζήτημα Πάλλη», καλώντας για μία ακόμη φορά τους κ.κ. Πάλλη - Ζωγράφου να παραδώσουν τις θέσεις τους στο Συμβούλιο.

 

Τα τρία «ΟΧΙ»

Ο βουλευτής Λέσβου τελικώς εξασφάλισε να πάρει τη σύμφωνη γνώμη του σώματος κατά πλειοψηφία, με τη δημοτική αρχή να του δίνει θερμά ψήφο ανοχής στις διαδοχικές απουσίες του, πλην τριών συμβούλων της, που διαφοροποιήθηκαν. Και εκείνοι ήταν ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλη, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας, Παναγιώτης Κατσαβέλλης. Η παράταξη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» επέλεξε τελικώς να μην καταψηφίσει όπως είχε προϊδεάσει, αλλά να απέχει της ψηφοφορίας, όπως και η «Λαϊκή Συσπείρωση», που ασπάστηκαν αμφότερες πως η ψηφοφορία αυτή, αποτελούσε παρέμβαση στα εσωτερικά του «Άλλου Δρόμου».

 

Η ανακοίνωση του «Άλλου Δρόμου»

Εν τω μεταξύ, η παράταξη του «Άλλου Δρόμου» με ανακοίνωσή της χθες, σχολίασε και επίσημα την ανεξαρτητοποίηση της Χρυσούλας Ζωγράφου και του Γιώργου Πάλλη, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως «λυπηρό αλλά και κατανοητό». Λυπηρό γιατί σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αφαιρεί δυνάμεις εκπροσώπησης μιας αυτοδιοικητικής κίνησης που ξεκίνησε καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά, εδώ και δεκαετίες για τη ριζοσπαστική Αριστερά στη Λέσβο και συνεχίζει να δίνει έμπρακτα παραδείγματα για ένα άλλο δρόμο δημοτικής εκπροσώπησης» και κατανοητό γιατί «οι δύο αυτοί σύμβουλοι, εδώ και καιρό είχαν αποφασίσει να ακυρώσουν αρχές και αξίες της παράταξης, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού (με τις οποίες εκλέχτηκαν), είτε με την πολύμηνη απουσία τους από τα δημοτικά συμβούλια και τις προσυνεδριάσεις της παράταξης, είτε μη ψηφίζοντας αποφάσεις - θέσεις του συνδυασμού που έχουν βγει μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες».

Η παράταξη στην ανακοίνωσή της, φροντίζει να αναδείξει τις… δομικές πια διαφορές της ίδιας με τους δύο πρώην δημοτικούς συμβούλους, κάνοντας αναφορά στην ανάγκη των δύο τελευταίων «ολοκληρωτικής και άκριτης υποστήριξης μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του κομματικού συμφέροντος πάνω από τις ανάγκες του τόπου», σχολιάζοντας καυστικά πως η ανεξαρτητοποίησή τους έγινε για να «κρατήσουν τις καρέκλες του δημοτικού συμβούλου» και όχι στη γνώριμη για την Αριστερά, πρακτική της έντιμης παραίτησης του «αν δεν μπορώ ή δεν θέλω να υπηρετήσω την πολιτική με την οποία εκλέχθηκα και δεν πιστεύω πια».

Ενώ τέλος, προανήγγειλε την πραγματοποίηση στο εγγύς μέλλον, ανοικτών καλεσμάτων για όσους και όσες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της δημοτικής αντιπολίτευσης, των αρχών, αξιών και προγράμματος του «Άλλου Δρόμου». «Ο “Άλλος Δρόμος” δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ανήκει στους δημότες της Λέσβου και γι’ αυτούς θα συνεχίσει να μάχεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey