Φωτιά στη Φυκιότρυπα το βράδυ της Κυριακής

Νταλίκα με… τριφύλλι, παρανάλωμα του πυρρός

25/10/2016 - 13:45

Νταλίκα με 700 περίπου «μπάλες» φρέσκο τριφύλλι, στην περιοχή Φυκιότρυπα, κάτω από το Kάστρο της Μυτιλήνης, έγιναν παρανάλωμα του πυρός από άγνωστη αιτία την Κυριακή το βράδυ και έγιναν αντιληπτές από τον πυκνό καπνό που «έπνιξε» την περιοχή.

Νταλίκα με 700 περίπου «μπάλες» φρέσκο τριφύλλι, στην περιοχή Φυκιότρυπα, κάτω από το Kάστρο της Μυτιλήνης, έγιναν παρανάλωμα του πυρός από άγνωστη αιτία την Κυριακή το βράδυ και έγιναν αντιληπτές από τον πυκνό καπνό που «έπνιξε» την περιοχή.

Η νταλίκα βρισκόταν σταθμευμένη από χθες Κυριακή το πρωί στον περιφερειακό δρόμο του Kάστρου, όταν και έφτασε στο λιμάνι της πόλης με πλοίο της γραμμής. Αμέσως μετά την άφιξη της, κατευθύνθηκε στην περιοχή της Φυκιότρυπας, που αν και αρχαιολογικός χώρος και ταυτόχρονα χώρος πρασίνου, χρησιμοποιείται για τη στάθμευση τέτοιων βαρέως τύπου φορτηγών, αφού ο χώρος του εμπορικού λιμανιού έχει κλείσει για τέτοιες χρήσεις.

 

Η… νταλίκα

Η ύπαρξη τέτοιων φορτηγών πολύ κοντά στο λιμάνι αποτελεί και «πόλο έλξης» μεταναστών, που εγκλωβισμένοι στο νησί εδώ και πολύ καιρό, προσπαθούν να κρυφτούν σε κάποια τέτοια νταλίκα για να φύγουν από το νησί. Αυτό ανησύχησε και συνεχίζει να ανησυχεί τις πυροσβεστικές και λιμενικές αρχές, οι οποίες και ψάχνουν μέσα στα αποκαΐδια μην τύχει και μέσα σε αυτά βρεθεί κάποιος άνθρωπος που εγκλωβίστηκε και είχε τραγικό τέλος.

Η έρευνα για τα αίτια της φωτιάς πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίσσεται προς «κάθε κατεύθυνση», αφού όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε σήμερα το πρωί από στέλεχος των διωκτικών αρχών, «το χλωρό τριφύλλι δεν καίγεται από μόνο του». Χθες το βράδυ, τόσο μέσα στο άλσος Τσαμάκια όσο και στην περιοχή του Αγάλματος της Ελευθερίας, επιχείρησαν στελέχη αστυνομικών και λιμενικών αρχών συγκεντρώνοντας πολλές δεκάδες μετανάστες που βρίσκονταν εκεί.

Περίπου 15 από αυτούς τους προσήγαγαν στην Αστυνομία, αλλά τους άφησαν ελεύθερους, αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey