Η Λαϊκή Ενότητα για το λουκέτο στις κοινωνικές δομές

20/10/2016 - 17:31

Από 1/11/2016 μπαίνει λουκέτο σε 168 κοινωνικές δομές και 118.000 άτομα που εξυπηρετούνται καθημερινά, παύουν να λαμβάνουν υπηρεσίες.  Στη Λέσβο ο αριθμός των ωφελουμένων είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς αγγίζει τα 700 άτομα. Πρόκειται για άτομα και οικογένειες τα οποία ζουν σε ακραία φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και είναι απόλυτα εξαρτημένα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από τις κοινωνικές δομές των Δήμων για την καθημερινή τους επιβίωση . Ενώ οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη.Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

«Από 1/11/2016 μπαίνει λουκέτο σε 168 κοινωνικές δομές και 118.000 άτομα που εξυπηρετούνται καθημερινά, παύουν να λαμβάνουν υπηρεσίες.  Στη Λέσβο ο αριθμός των ωφελουμένων είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς αγγίζει τα 700 άτομα. Πρόκειται για άτομα και οικογένειες τα οποία ζουν σε ακραία φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και είναι απόλυτα εξαρτημένα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από τις κοινωνικές δομές των Δήμων για την καθημερινή τους επιβίωση . Ενώ οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνη.Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Η διακοπή των δομών αυτών και η στέρηση της στήριξης αυτής θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στους εξυπηρετούμενους και τις οικογένειες τους. Μάλιστα, η διακοπή αυτή θα συντελεστεί τους χειμερινούς μήνες όπου τα έξοδα και οι ανάγκες είναι αυξημένα. Το πρόγραμμα χρειάζεται να παραταθεί έως την πραγματική έναρξη λειτουργίας των δομών ώστε να μη μείνουν εκτεθειμένοι οι ωφελούμενοι ούτε μια ημέρα.

Η Λαϊκή Ενότητα διεκδικεί οι υπάρχουσες δομές, σύμφωνα και με την σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ,  να μεταφερθούν με ταυτόχρονη υπαγωγή του υφιστάμενου προσωπικού τους και του εξοπλισμού τους, στους Δήμους και να διευρυνθεί το πρόγραμμα των δομών και σε άλλους δήμους που δεν έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα.

Οι κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της Φτώχειας πρέπει να μείνουν ανοιχτές. Οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν πρέπει να χάσουν την δουλειά τους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey