Καταγγελία - επιστολή σε υπουργούς, της «Λεσβιακής Ενότητας και Δράσης»:

Πρόσκληση σε ξενοδοχεία για φιλοξενία προσφύγων

12/10/2016 - 15:03

Έξαλλα είναι τα μέλη του νεοσύστατου σωματείου «Λεσβιακή Ενότητα και Δράση», που σε επιστολή τους στους αρμόδιους με το προσφυγικό υπουργούς, ντόπιους αυτοδιοικητικούς και τους βουλευτές του Νομού, καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι κυκλοφόρησε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ξενοδόχους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Έξαλλα είναι τα μέλη του νεοσύστατου σωματείου «Λεσβιακή Ενότητα και Δράση», που σε επιστολή τους στους αρμόδιους με το προσφυγικό υπουργούς, ντόπιους αυτοδιοικητικούς και τους βουλευτές του Νομού, καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι κυκλοφόρησε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ξενοδόχους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, καυτηριάζουν το περιεχόμενο της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο το προσφυγικό, δεδομένης της προηγούμενης απόφασης του δημάρχου για περιορισμό και έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι στις 8 Οκτωβρίου «κυκλοφόρησε από το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο του κ. Γιάννη Ξυλούρη στην Αθήνα, με τον οποίον επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά», πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους ξενοδόχους της Λέσβου, για τη δημιουργία αποκλειστικών συνεργασιών με ξενοδοχεία, τα οποία θα επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν αποκλειστικά πρόσφυγες - μετανάστες, υπό την αιγίδα και την οικονομική κάλυψη του ΟΗΕ και με Υπουργική Απόφαση, η οποία θα εκδοθεί εντός των ημερών.

 

Νέα δεδομένα

«Πώς με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση;», διερωτώνται και προσθέτουν, κάνοντας λόγο για δημιουργία μικρών Χοτ-Σποτ: «Η πρόταση συνεργασίας είναι άκρως δελεαστική, προσφέροντας ικανοποιητικό τίμημα για κάθε άτομο για το σύνολο της ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία θα δεχόταν μία παρόμοια συνεργασία, και μάλιστα σε βάθος πενταετίας με αποκλειστικές συμβάσεις όπου προβλέπεται ακόμη και ομάδα φύλαξης του Ξενοδοχείου».

Και καταλήγουν: «Αναρωτιόμαστε αν οι εμπλεκόμενοι συνυπογράφοντες και συναποφασίζοντας τα παραπάνω, έχουν συναίσθηση της ιστορικής τους ευθύνης, εναποθέτοντας τις τύχες ολόκληρου νησιού και δη του μεγέθους και της ιστορικής κληρονομιάς της Λέσβου, σε οργανώσεις κυρίως αλλοδαπές, με ασαφή, σκοτεινά και ιδιοτελή κίνητρα, που ενεργούν υπό τον μανδύα ανθρωπιστικών κινήτρων στα οποία ουδείς δύναται να φέρει αντιρρήσεις και να αντιταθεί. Ουδείς βέβαια αναφέρεται στα ανθρωπιστικά προβλήματα των ντόπιων τα οποία αντιπαρέρχονται εξ απαλών ονύχων, προβάλλοντας με αναίδεια τον ισχυρισμό ότι η όλη κρίση έχει αξιόλογα οικονομικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Σας δηλώνουμε λοιπόν, κύριοι, ότι θα βρείτε το σύνολο του λεσβιακού λαού απέναντί σας, διότι λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο».

Το θέμα που δημοσιοποιεί το Σωματείο της «Λεσβιακής Ενότητας και Δράσης» φέρνει νέα στοιχεία για το επίμαχο ζήτημα με τη διαχείριση του προσφυγικού στο νησί και δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία οι φορείς της αυτοδιοίκησης, που είναι οι κύριοι συνομιλητές της κεντρικής διοίκησης, θα πρέπει να λάβουν υπόψη, αν τελικά τα πράγματα έχουν έτσι, προκειμένου να γνωρίζουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί δυστυχώς χωρίς την αναγκαία ενημέρωση που είναι απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey